Συχνότερη παρουσία ιατρών στα σεισμόπληκτα χωριά ζήτησε ο Θανάσης Παιδης

343

Ένα κρίσιμο αίτημα που στόχο έχει τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των σεισμόπληκτων χωριών έθεσε ο Θανάσης Παιδής με παρέμβασή του στην 5η Υγειονομική ΠεριφέρειαΘεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Σε συνάντηση που είχε με τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση, ο Θ. Παιδής ζήτησε εντατικοποίηση των επισκέψεων από τους αγροτικούς γιατρούς, ώστε να είναι πληρέστερη η κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν στις πληγείσες περιοχές.
Η συχνότερη παρουσία του εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού κρίνεταιαναγκαία, καθώς στις σεισμόπληκτες κοινότητες ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, άτομα με προβλήματα υγείας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες τις τελευταίες 20 ημέρες.
Η καθημερινότητα στην ύπαιθρο – με το κρύο και την κακοκαιρία να έχει δημιουργήσει ακόμη δυσκολότερες καταστάσεις – σε συνδυασμό με την αυξημένη επιτήρηση που πρέπει να υπάρχει εξαιτίας της πανδημίας επιβάλλουν την παρουσία αγροτικών ιατρών. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται και ψυχολογικά οι πληγέντες κάτοικοι, καθώς κάθε παροχή βοήθειας αποτελεί για εκείνους «ανάσα» ελπίδας.
Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:
«Ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που έχει ανακύψει την “επόμενη ημέρα” του σεισμικού φαινομένου είναι η επιβεβλημένηεντατικοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Οι συμπολίτες μας έχοντας ήδη υποστεί το σοκ της καταστροφής που άφησε ο Εγκέλαδος ζουν πλέον σε δύσκολες συνθήκες.
Η συχνότερη παρουσία αγροτικών ιατρών στα σεισμόπληκτα χωριά μπορεί αφενός να καλύψει πληρέστερα τις ανάγκες που προκύπτουν και αφετέρου να αποτελέσει κίνηση έμπρακτης στήριξης σε ένα αντίξοο περιβάλλον.
Σ’ αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε πως είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι αντιμετωπίστηκε το ζήτημα στέγασης των Αγροτικών Ιατρείων σε Δαμάσι και Μεσοχώρι, καθώς οι χώροι όπου στεγάζονταν έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές εξαιτίας του σεισμού.
Παράλληλα, θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό τόσο του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, όσο και του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, που συμπαρίσταται στους πληγέντες συμπολίτες μας.
Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως θα είμαστε πάντα κοντά στους κατοίκους των σεισμόπληκτων χωριών, δίνοντας συνεχή αγώνα για την βελτίωση των συνθηκώνδιαβίωσής τους με στόχο την οριστική επούλωση των πληγών που άφησε πίσω ο σεισμός» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here