Στου Αη-Θάναση την αυλή – Αναβίωση Πασχαλιάτικου εθίμου την Δεύτερη μέρα του Πάσχα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης

328

Αναβίωση Πασχαλιάτικου εθίμου την Δεύτερη μέρα του Πάσχα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης στην Ιστορική μονή του Αγίου Αθανασίου(1611 μ.Χ) στην Τσαριτσάνη
Αναβιώνει και φέτος, με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου, το έθιμο του Πασχαλιάτικου χορού, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα στον Αη- Θανάση της Τσαριτσάνης.
Τα δρώμενα θα λάβουν χώρα στο προαύλιο της ιστορικής μονής του Αγίου Αθανασίου, τη Δευτέρα 29 Απριλίου, μετά τη Θεία Λειτουργία. Εκεί με τη συμμετοχή όλων των πανηγυριωτών, θα ακουστούν πασχαλιάτικα τραγούδια, όπως «Στον Αη- Θανάση την αυλή», «Σήμερα Δέσπωμ’ Πασχαλιά», «Πότε θα έρθει η Άνοιξη» κ.α. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει παράσταση των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Σημειώνεται πως η Διοίκηση του Συλλόγου θα προσφέρει σε όλους τσίπουρο και γλυκό, ενώ η πρόσβαση για τους επισκέπτες είναι πολύ εύκολη καθώς η Μονή του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την Εθνική Οδό Λάρισας- Κοζάνης, ανατολικά της κωμόπολης προς την «Μελούνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here