«Στόλισαν» την παραλία σε Αγιόκαμπο και Βελίκα με σκουπίδια που «κατέβασαν» τα ρέματα – ΦΩΤΟ

306

Χριστουγεννιάτικο στολισμό με τα πλαστικά σκουπίδια, που «κατέβασαν» τα ρέματα στις παραλίες της Αγιάς, δημιούργησαν εθελοντές κάτοικοι της περιοχής με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου Αγιάς.

Καθάρισαν σημεία της παραλιακής ζώνης Αγιοκάμπου και Βελίκας από τα σκουπίδια, κρέμασαν πλαστικά μπουκάλια σε δέντρα,

«έντυσαν» με λινάτσες και στόλισαν τέσσερα περίπτερα του Αγιοκάμπου και της Βελίκας και φιλοτέχνησαν με ξύλα εικαστικές δημιουργίες πάνω στις οποίες τοποθέτησαν ανακυκλώσιμα υλικά.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος και να αφυπνίσουν συνειδήσεις, ώστε ο καθένας από τη μεριά του να συμβάλει στην κατάκτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής στον τόπο του.

«Υποστηρίξαμε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς η καθαριότητα των ακτών και η προστασία του περιβάλλοντος όπου ζούμε, πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους στον δήμο μας…» δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νίκος Ντάγκας, σημειώνοντας ότι αυτή η δράση είναι η αρχή μια σειράς πολλών ακόμα, που θα ακολουθήσουν, στο πλαίσιο της ίδιας φιλοσοφίας.

Μεταξύ αυτών, θα είναι η τοποθέτηση μεγάλων έργων τέχνης με ανακυκλώσιμα υλικά στην παραλιακή ζώνη, που θα έχουν τον ρόλο των συλλεκτήρων πλαστικών σκουπιδιών.

Όπως δηλώνει ο κ. Ντάγκας «τα έργα αυτά θα έχουν στο εσωτερικό τους κενά σημεία, όπου ο καθένας θα καλείται να πετά τα πλαστικά μπουκάλια ή άλλα πλαστικά σκουπίδια… Οταν θα γεμίζουν, θα δημιουργείται ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Θα τα αδειάζουμε και η δράση θα ξαναρχίζει…

Με αυτόν το πρωτότυπο τρόπο θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για την ανακύκλωση και σταδιακά να γίνει για όλους στάση ζωής».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο προγραμματίζεται νέος καθαρισμός των παραλιών, στον οποίο θα συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκήτης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Ο Φιλοκτήτης», ενώ θα είναι ευπρόσδεκτοι όσοι εθελοντές επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτή τη δράση και στην προσπάθεια που κάνουν οι κάτοικοι με την Αντιδημαρχία Τουρισμού για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τέλος, ο κ. Ντάγκας απευθύνει πρόσκληση σε κάθε φορέα και κάθε πολίτη να καταθέσει τη δική του πρόταση για την ανάπτυξη ανάλογων εθελοντικών δράσεων, ώστε όλοι μαζί με πνεύμα εθελοντισμού και αγάπης για τον τόπο τους να δώσουν το παράδειγμα και να «επενδύσουν» σε ένα καθαρότερο περιβάλλον για το παρόν και το μέλλον.

Πηγή:  eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here