Στο 20% η πληρότητα στα καταλύματα του Ν. Λάρισας

367

«Προσπαθούμε να επιβιώσουμε, είναι πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά» δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Λάρισας Ηλίας Ευσταθίου.

Η πληρότητα, σύμφωνα με τον κ.Ευσταθίου, στα παράλια της Λάρισας βρίσκεται στο 20%, ενώ αντίστοιχα πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στο 100%!

Στα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, δηλαδή Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Κουτσουπιά, Παλιουριά, Κόκκινο Νερό, Στόμιο, Μεσάγγαλα, Καστρί-Λουτρό, οι ξενοδόχοι δουλεύουν κυρίως με λιγοστούς τουρίστες από την Πολωνία, οι οποίοι φτάνουν από τη χώρα τους στην Ελλάδα με πτήσεις charter και χωρίς να υποχρεούνται σε τεστ για τον κορονοϊό, αφού στην Πολωνία τα κρούσματα είναι περιορισμένα.

«Οι έλληνες τουρίστες λειτουργούν όλα τα χρόνια για την περιοχή ως «συμπληρωματικοί», αφού οι πολύημερες διαμονές γίνονται κατά κύριο λόγο από ξένους, με τους Θεσσαλούς να επισκέπτονται τα παράλια της Λάρισας είτε αυθημερόν, είτε για ΣΚ» ανέφερε ο Ηλίας Ευσταθίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Ν. Λάρισας ζητά φθηνό δανεισμό για τις επιχειρήσεις τουρισμού, προκειμένου να επιβιώσουν και καταγγέλλει αθέμιτο ανταγωνισμό από μη επαγγελματίες που νοικιάζουν δωμάτια φθηνότερα.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here