Στις πλατείες των χωριών οι αγρότες της Θεσσαλίας

35

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των αγροτών στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας στο σημερινό συλλαλητήριο στο κέντρο του Τυρνάβου, όπου συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ διαμαρτυρόμενοι για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι, καθώς και εργαζόμενοι έδωσαν βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, διεκδικώντας:


Ικανοποιητικό πόσα που θα καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες κάθετα τις ποικιλίες ροδακίνων-νεκταρινιών, επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων σταφυλιών, αχλαδιών, κερασιών, αμυγδάλων.
Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, όπως δίνεται κάθε χρόνο στους εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους.
Ουσιαστική επιδότηση σε γεωργικά λιπάσματα-φάρμακα και ζωοτροφές.
Πλαφόν στην τιμή της Κιλοβατώρας στα 0,7 λεπτά στο αγροτικό ρεύμα.
Κατάργηση του προστίμου της πράσινης ενέργειας, αλλά και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
Αποζημίωση στο σεισμόπληκτο Δαμάσι και σε όλους τους σεισμόπληκτους στο 100% των ζημιών σε α’ και β’ κατοικία, σε αποθήκες, καταστήματα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τις προϋποθέσεις που κάνουν αδύνατη την όποια επισκευή – ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες. Το ίδιο και για τις ζημιές σε γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες.
Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υπογειοποίησης και βελτίωσης στον ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ στον Αμπελώνα.


Την ίδια ώρα αγρότες της Αγιάς έβγαλαν τρακτέρ στην πλατεία της κωμόπολης, όπως και οι αγρότες της Καρδίτσας στις πλατείες των χωριών, ενόψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.


Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη όπου θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.


Στο μεταξύ τον Τύρναβο αναμένεται το επόμενο διάστημα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να συναντηθεί με τους αγρότες της περιοχής και να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Ελπίδα Κουτσογιάννη

Πηγή: ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here