Στην Ραψάνη για την Εορτή του Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης

573

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος, στην Ραψάνη, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συμμετείχε και ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης.
Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του μίλησε για το μαρτύριο ενός νέου Διδασκάλου, που παρά το νεαρό της ηλικίας του δίδασκε με θέρμη και ζήλο στα σκλαβωμένα παιδιά εκείνες τις αξίες και τα ιδανικά που θα τα οδηγούσαν στην κατά Χριστό Ζωή και για το λόγο αυτό κυνηγήθηκε και μαρτύρησε σκληρά, τέλος κάλεσε τους ευσεβείς Χριστιανούς να ομοιάσουν τον Άγιο.
Ανήμερα της Εορτής του Αγίου τελέσθει Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου Βησσαρίωνα, απεσταλμένου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.
Στη συνέχεια κλήρος και λαός μετέβησαν στην πλατεία της Ραψάνης όπου τελέσθει επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Ραψάνης στην επανάσταση του Ολύμπου το 1878 και κατάθεση Στεφάνων.
Εκτός του δημάρχου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Χρ. Καλομπάτσιος, ο Διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Πρ. Χαρισμανίδης, οι αντιδήμαρχοι Π. Γκατζόγιας, Κ. Ζαρδούκας, Ν. Μητσογιάννης και Γ. Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Αθ. Βλάχος και Δημ. Μαϊμάρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημ. Ζήλος, οι τοπικοί σύμβουλοι Ραψάνης κ. Ζαχ. Ζάχος, κ. Στ. Παζάρας και κα Βασ. Μαργκά, πρόεδροι συλλόγων και πλήθος πιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ