Στην Επιθεώρηση Εργασίας κατέφυγαν αλλοδαποί εργαζόμενοι

268

Την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Λάρισας ζήτησαν δύο αλλοδαποί που εργάζονταν σε κτηνοτροφική μονάδα της Κατερίνης τελικά και όχι της Λάρισας όπως αρχικά αναφέρθηκε.

Όπως είναι γνωστό, η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η Ενότητα” σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν προχθές, κατήγγειλαν τρία περιστατικά με ρατσιστικό υπόβαθρο.

Σημειώνοντας ότι το ένα από αυτά, συνέβη στις 8 Φεβρουαρίου, όπου οι δύο εργάτες, ο Σαλμάν Ατζούμ και ο Σαΐντ Αχμέντ, ξυλοκοπήθηκαν από το αφεντικό τους όταν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους από τον εργοδότη τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας.

Το αφεντικό με δύο μπράβους τους έδειρε και τους έλεγε “Μην ζητάτε λεφτά, θα πληρώσω όποτε εγώ θέλω” και “η Αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μου. Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα”, ανέφερε ο Τζαβέντ Ασλάμ.

Οι δύο αλλοδαποί εργάτες, προχθές το μεσημέρι απευθύνθηκαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Λάρισας, αιτούμενοι – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», «την παρέμβαση της Υπηρεσίας με βάση τη νομοθεσία περί εργατικής διαφοράς με αφορμή την μη καταβολή δεδουλευμένων». Οφειλόμενα που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανέρχονται σε έναν και τρεις μήνες αντίστοιχα για τους δύο εργαζόμενους.

Οι δύο αλλοδαποί εκτιμάται πως προσέφυγαν στο τοπικό Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας λόγω της κατοικίας τους στη Λάρισα και γι’ αυτό ενδεχομένως να προκλήθηκε η σύγχυση για τον τόπο του γεγονότος αφού όπως δήλωσαν οι ίδιοι στην Επιθεώρηση Εργασίας, απασχολούνταν σε κτηνοτροφική μονάδα της Κατερίνης. Εξέλιξη που δεν αλλάζει στην ουσία των καταγγελλομένων και δη στο σκέλος του ξυλοδαρμού. Διάσταση που θα κληθεί να εξετάσει η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Λάρισας διαβίβασε ήδη την υπόθεση στο αντίστοιχο Γραφείο της Πιερίας.

Β.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here