Στην «επιστράτευση» και στην «επίταξη» υπηρεσιών, απαντάμε με εθελοντισμό

315

Η ιατρική κοινότητα διατύπωσε με σαφήνεια την άποψη ότι η «επιστράτευση» και η «επίταξη» υπηρεσιών αυτοαπασχολούμενων γιατρών αποτελούν πράξεις αυταρχισμού, πανικού και αναποτελεσματικότητας της πολιτείας, δεν συνάδουν με το δημοκρατικό μας πολίτευμα και αλλοιώνουν το βαθμό της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Τις επόμενες μέρες υπάρχει ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων και στην περιοχή ευθύνης μας και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι, γιατροί του κρατικού και ιδιωτικού τομέα, με άριστη συνεργασία και αλληλοβοήθεια, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί μια ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας στην ΠΕ Λάρισας. Αποτελεί στοίχημα για μας πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, να προσφέρουμε ποιοτικές και ποσοτικές υπηρεσίες υγείας προς όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, όποτε, όπου και αν αυτές μας ζητηθούν .
Για το λόγο αυτό ο Σύλλογός μας κάνει έκκληση στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους ιατρούς μέλη μας covid ειδικοτήτων (παθολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι, γενικής ιατρικής) ,να δηλώσουν την πρόθεση τους στο emailiatriko2@otenet.gr ώστε να καταρτιστεί κατάλογος γιατρών που θα συνδράμουν στο ΕΣΥ αν χρειαστεί.
Παράλληλα, καλούμε την ηγεσία του Υπ. Υγείας να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή της τακτική, να μην στρουθοκαμηλίζει και παραπλανά τους πολίτες και να προβεί άμεσα σε προσλήψεις γιατρών, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΠΙΣ , όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή μετά από την συνδιάσκεψη των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here