Στην Ελασσόνα ο Τσιλιμίγκας

446

Ανοιχτό κάλεσμα από την Ελασσόνα απηύθυνε ο καρδιοχειρουργός και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Νίκος Τσιλιμίγκας προς τους Θεσσαλούς πολίτες, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου.
«Σε αυτή την κοινωνική πρόσκληση δεν υπάρχουν κομματικές γραμμές, διακρίσεις και οριοθετήσεις. Πρόκειται για την πιο ανοιχτή και καθολική πρόσκληση προς το σύνολο των πολιτών που συμμερίζονται τους προβληματισμούς και τις θέσεις μας», υπογράμμισε ο κ. Τσιλιμίγκας.
Αναφερόμενος στη παρούσα περιφερειακή αρχή εξέφρασε την άποψη ότι δυο τετραετίες είναι αρκετός χρόνος για να ολοκληρώσει κανείς το έργο για το οποίο ψηφίστηκε και ότι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρειάζεται ανανέωση με κάτι καινούργιο και αχρωμάτιστο πολιτικά.
Στην δαπανηρή προβολή της περιφερειακής αρχής αντέτεινε τις εύλογες απορίες των πολιτών: «Μα υποτίθεται χιλιάδες έργα και ακόμη να υλοποιηθεί η Παράκαμψη λ.χ. Ελασσόνας, ακόμη να διαπλατυνθεί ο δρόμος Ελασσόνας – Κοζάνης που ενώνει τη Θεσσαλία με τη δυτική Μακεδονία; Ακόμη να μας ακολουθεί το φάντασμα του Φράγματος Αγιονερίου!»
Στη συνέχεια υπενθύμισε, πως οι πολίτες της Θεσσαλίας αρνούνται να συμβιβαστούν με την προτελευταία θέση που καταλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, και με την κατάταξή μας ως η πέμπτη (5η) φτωχότερη Περιφέρεια της Ελλάδας, με βάση στοιχεία της EUROSTAT! «Οι πολίτες δεν πείθονται επίσης με τις αυτάρεσκες δηλώσεις της περιφερειακής αρχής για τις δήθεν χιλιάδες θέσεις εργασίας που δημιούργησε, όταν είναι γνωστό ότι, ο αριθμός των ανέργων στη Θεσσαλία τον Ιανουάριο του 2011-όταν η σημερινή περιφερειακή ηγεσία ανέλαβε τα ηνία- ήταν 44.549, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 ο αριθμός τους αυξήθηκε στους 65.925! Πρόκειται για μια αύξηση ανεργίας της τάξης του 47,98%, χωρίς να υπολογίζεται η μετανάστευση!», δήλωσε ο γιατρός!
Στη συνέχεια ο κ. Τσιλιμίγκας αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές και εξήγησε πειστικά πώς μπορούν να υλοποιηθούν τα ζητούμενα τού σήμερα, τα οποία είναι:
Περισσότεροι πόροι -χρησιμότερα έργα- γρηγορότεροι ρυθμοί υλοποίησης.
Εστίασε στη συνέχεια στην αναγκαιότητα υποβοήθησης του κόσμου τις παραγωγής με νέες δομές, και υποστήριξε ότι: «Εκτός από τα έργα υποδομής, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας, ένας φορέας “Προώθησης και Εμπορίας των αγροτικών μας προϊόντων”, καθώς και μια Συμβουλευτική δομή επιχειρηματικότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την μεταποίηση, μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα «εργαλεία», αφού η αναζήτηση αγορών πρέπει να αποτελεί το πρώτιστο μέλημα, καθώς και η στόχευση για δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας».
Επίσης, «Διαβλέποντας, ότι το υφιστάμενο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, η Περιφέρεια μπορεί να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία – όπως μας διδάσκει το παράδειγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου- για να ιδρύσει περιφερειακό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, στο πρότυπο των Γερμανικών Ταμιευτηρίων Sparkassen, το οποίο έχει επιτυχημένα υποστηρίξει την περιφερειακή ανάπτυξη της Γερμανίας εδώ και 200 χρόνια», πρόσθεσε ο γιατρός.
Αμέσως μετά επικεντρώθηκε στην αναφορά των αναγκαίων έργων υποδομής ανά τομέα, καθώς και στην αναγκαιότητα της τουριστικής ανάπτυξης και της Ανάδειξης και αξιοποίησης των ορεινών όγκων.
Στάθηκε ιδιαίτερα με στοχευμένες προτάσεις στην αξιοποίηση επιτέλους του Ολύμπου. Περιέγραψε στη συνέχεια την καινοτόμο πρότασή του για την δημιουργία ενός ξεχωριστού Υποπρογράμματος, πιλοτικού σε επίπεδο χώρας, για ένα νέο, ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, από το οποίο θα επωφελούνται όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Θεσσαλίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο γιατρός στον τομέα της Υγείας. Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στην προοπτική ενός «Τουρισμού Υγείας», και στο σωστό χειρισμό –μακρυά από τους σημερινούς ερασιτεχνισμούς της περιφερειακής αρχής- του θέματος του Ογκολογικού Κέντρου Θεσσαλίας, που απομακρύνουν αντί να φέρουν κοντά την υλοποίησή του.
Κλείνοντας, ο κ. Τσιλιμίγκας κάλεσε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεών τους, μαζί να συνεργαστούν για την θετική προοπτική της Θεσσαλίας, γιατί όπως εξήγησε: «Είναι καθήκον και χρέος μας, στους γονείς μας, στους αγωνιστές παππούδες μας και στην νέα γενιά των παιδιών μας, που αποτελεί την “πυρηνική ενέργεια” του Ελληνικού Έθνους, όπου και αν βρίσκεται και αναπνέει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here