Στην δεύτερη τοπική συνάντηση του έργου «Food Corridors» συμμετείχε ο δήμος Λαρισαίων

293

Με συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων και φορέωνπου δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 27/1/2021, η δεύτερη τοπική συνάντηση του έργου «Food Corridors» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «UrbactIII».
Τον Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησαν η κα Ρίτα Απρίλη-Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και τα στελέχη του Δήμου κ.κ. Μαρία Νικολαϊδου, Χριστίνα Μητρούλα και Αγγελική Παπαδοπούλου,ενώ η παρουσίαση του έργου και ιδιαίτερα τουΣχεδίου Δράσης για την περιοχή της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο Δρ. Γιώργο Νταλό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν απόψεις και να ανταλλάξουν ιδέες, τόσο ως προς την ενδυνάμωση του τοπικού αγροδιατροφικούπροϊόντος όσο και ως προς την κοινή προώθηση του σε νέες αγορές, αξιοποιώντας τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο εν λόγω πρόγραμμα.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες εκπροσωπούσαν μια ευρεία γκάμα τοπικών προϊόντων, ενώ στο μέλλον προβλέπεται η συμμετοχή και νέων μελών στην τοπική ομάδα, με σκοπό την καλύτερη και πλέον αντιπροσωπευτική εκπροσώπησητου τοπικού δικτύου αγροδιατροφής στις επόμενες δράσεις του έργου.
Τα πρώτα αποτελέσματα καθώς και ο τρόπος συντονισμού και οργάνωσης του τοπικού δικτύου παρουσιάστηκαν στην εταιρική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, λαμβάνοντας θετική αξιολόγηση από τον Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα του δικτύου.
Ο σκοπός του προγράμματος «UrbactIII- FoodCorridors» είναι η δημιουργία ενός δικτύου πόλεων που θα αποτελέσει το κλειδί για την προώθηση τοπικών και υγιεινών τροφίμων και την τόνωση των μικρών αλυσίδων παραγωγής και κατανάλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here