Στη Θεσσαλονίκη οι «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

251

Διοργάνωση μονοήμερης εκδρομής πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα»

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα», διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη για τα μέληκαι τους φίλους του Συλλόγου το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019.
Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη και ξενάγηση στην μεγαλύτερη διεθνώς έκθεση για την ΛιουμπόβΠοπόβα που εγκαινιάστηκε στις 11 Οκτωβρίου στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη (Μονή Λαζαριστών)με τίτλο «ΛιουμπόβΠοπόβα. Φόρμα. Χρώμα. Χώρος»και περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο των έργων και του αρχειακού υλικού που κατέχει στη συλλογή του το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και συγκεκριμένα περισσότερα από 200 έργα και αντικείμενα, όλα προερχόμενα από την συλλογή Κωστάκη, καθώς και επίσκεψη και ξενάγηση στην κεντρική έκθεση της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης «ΣΤΑΣΗ»στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO). Η 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης επιχειρεί να γίνει ένα πεδίο επαναπροσδιορισμού αξιών και προτεραιοτήτων που είναι πιθανότερο να προκύψει, όταν δει κανείς τα πράγματα από μια κάποια απόσταση, προτείνει λοιπόν μια ιστορική επισκόπηση του εαυτού, του κόσμου και της ζωής μέσα από καλλιτεχνικές θέσεις και έργα.
Πρόγραμμα εκδρομής:
8:00 π.μ._Αναχώρηση από Λάρισα (Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Γ. Παπανδρέου 2, Νεάπολη).
10:00 – 10:30_Άφιξη σε Θεσσαλονίκη, ξενάγηση στην έκθεση «ΛιουμπόβΠοπόβα. Φόρμα. Χρώμα. Χώρος» στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη (Μονή Λαζαριστών.
12:00 – 15:00_Ελεύθερος χρόνος.
15:00_Ξενάγηση στην κεντρική έκθεση της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης «ΣΤΑΣΗ» στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης(εντός ΔΕΘ-HELEXPO).
18:00_Επιστροφή σε Λάρισα (Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Γ. Παπανδρέου 2, Νεάπολη).
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ, συμπεριλαμβάνονται μεταφορά και είσοδος με ξεναγήσεις στα μουσεία.
Συμμετοχές:Για κράτηση θέσης μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Γενικού Τουρισμού TITANASTRAVEL, Πατρόκλου 19, Λάρισας, 2410-537760. Η κράτηση θέσης απαιτεί προκαταβολή 10 ευρώ το άτομο.
Καταληκτική ημερομηνία για συμμετοχές:Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα»
katsigrasmuseumfriends@gmail.com
www.facebook.com/pg/katsigrasmuseumfriends

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here