Στη Λάρισα το πρώτο φαρμακείο εντός σούπερ μάρκετ;

450

Σειρά ερωτηματικών σε φαρμακοποιούς προκαλεί το τελευταίο διήμερο στη Λάρισα μικρή αγγελία στο χώρο της αγοράς εργασίας, που αγγίζει απαγορευμένες περιοχές στον επαγγελματικό τομέα των φαρμακείων.

Με τη μικρή αγγελία, γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ενδιαφέρεται να προσλάβει «φαρμακοποιό με άδεια φαρμακείου για την κάλυψη δύο θέσεων…» χωρίς άλλες λεπτομέρειες για το εργασιακό καθεστώς, ενδιαφέρον που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Λαρισαίους φαρμακοποιούς.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έγινε δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων με το ερώτημα αν το ενδιαφέρον της πρόσληψης φαρμακοποιού συνδέεται και με την πρόθεση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ να προχωρήσει στη λειτουργία φαρμακείου σε κάποιο από τα καταστήματά του, προοπτική που παραμένει ταμπού για το σύνολο των φαρμακοποιών παρότι διανύουμε περίοδο «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος.

Πάντως ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Λάρισας κ. Μακρυγιάννης, εκτιμά ότι, παρά την απελευθέρωση, οι προδιαγραφές του νόμου για λειτουργία φαρμακείου μέσα σε σούπερ μάρκετ (αποκομμένο, με ξεχωριστή είσοδο κ.λ.π.), καθιστούν δύσκολη τη δημιουργία φαρμακείου. Εκτός αν κάποιος φαρμακοποιός μεταφέρει την άδειά του, μαζί με το φαρμακείο του, εντός του σούπερ μάρκετ…

Πηγή: thessaliaeconomy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here