Στη Λάρισα το 1ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

592

Το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην πόλη της Λάρισας στις 29 Ιουνίου 2019 στον Εκθεσιακό και Συνεδριακό χώρο του DIVANI PalaceΛάρισα.

Πρόκειται για ένα Forum στο οποίο ιδιωτικά και δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, την καινοτόμα προσέγγισή τους στην εκπαίδευση και την συνάφειά τους με την αγορά εργασίας.

Σε ποιους απευθύνεται
Απευθύνεται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και άλλων σχολών της Θεσσαλίας, γονείς και κηδεμόνες, όπως και σε ενδιαφερόμενους για περαιτέρω ανάπτυξη γνώσεων μέσω προγραμμάτων Δια βίου Μάθησης.

Σκοπός
Σκοπός του Φεστιβάλ, είναι να αποκτήσει ο επισκέπτης συνολική εικόνα για τις προσφερόμενες ευκαιρίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση και στη βελτίωση ατομικών προσόντων και δεξιοτήτων. Παρέχεται δηλαδή η δυνατότητα σε μελλοντικούς φοιτητές να αποκτήσουν άμεση και προσωπική άποψη καθώς θα συναντήσουν, σε ένα χώρο, όλους τους φορείς εκπαίδευσης έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους κάθε τι που αφορά τις σπουδές τους.

Ποιοι συμμετέχουν
Στο Forum καλούνται να συμμετέχουν Τμήματα Πανεπιστημίων, ΙΕΚ, Κολέγια και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και αντίστοιχα ιδρύματα, Δημόσια ή Ιδιωτικά, της Κύπρου και άλλων χωρών του εξωτερικού που προσφέρουν προγράμματα σπουδών για Έλληνες αποφοίτους, είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω των Μορφωτικών ακολούθων των Πρεσβειών τους. Ενδεικτικά αναφέρονται οι χώρες Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία Βουλγαρία και Τουρκία, οι οποίες απορροφούν κάθε χρόνο σημαντικό αριθμό Ελλήνων αποφοίτων.  Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν και τα Κέντρα προετοιμασίας για σπουδές στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης, οι Εκπαιδευτικοί Φορείς θα μπορούν να προτείνουν ειδικές προσφορές και να απονέμουν υποτροφίες.

Ειδικότερα για κάθε Εκπαιδευτικό Φορέα διατίθενταιstands, όπου μπορούν να υπάρχουν έντυπα και λοιπό ενημερωτικό και προωθητικό υλικό. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης ΗΥ για εξατομικευμένη ενημέρωση του κάθε ενδιαφερόμενου. Επιπρόσθετα κάθε Φορέας θα έχει συγκεκριμένο χρόνο για παρουσίαση των προγραμμάτων του στο συνεδριακό χώρο του Φεστιβάλ.

Στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν σεμινάρια, διαλέξεις καθώς και workshopsπου θα αφορούν στα ζητήματα του επαγγελματικού προσανατολισμού και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, καθώς και των μεθόδων εξασφάλισης εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here