Στη Λάρισα σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

295

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, θα μεταβεί σήμερα στη Λάρισα, όπου θα εγκαινιάσει, στις 12:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, την ομώνυμη μόνιμη έκθεση, μετά τη νέα μουσειολογική μελέτη και τον επανασχεδιασμό της.

Η Συλλογή Γ. Ι. Κατσίγρα δημιουργήθηκε στο διάστημα 1950-1965 από τον γιατρό Γεώργιο Κατσίγρα (1914-1998) και περιλαμβάνει 780 έργα σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών -ζωγραφικά, χαρακτικά και σχέδια- από τον 19ο έως τα μέσα του 20ού αιώνα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας. Το μουσείο, που στεγάζεται στο κτήριο της παλιάς πυριτιδαποθήκης του 18ου αιώνα, είχε μετατραπεί στα χρόνια της Κατοχής σε φυλακή των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, πριν οδηγηθούν για εκτέλεση στον γειτονικό λόφο του Μεζούρλου. Στα εκθέματά του περιλαμβάνονται μοναδικά κειμήλια, όπλα και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν κατά των κατοχικών δυνάμεων, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και προσωπικές μαρτυρίες αγωνιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here