Στη Λάρισα η 30η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

281

H 30η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που εκπροσωπεί 120 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, πραγματοποιείται στην Λάρισα, την έδρα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., στο κτήριο της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας , την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, με ώρα έναρξης 9.30 με την οργανωτική υποστήριξη της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας. Η Γ.Σ. πραγματοποιείται στην Λάρισα μετά από πρόταση-πρόσκληση του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, Αντιπροέδρου της ‘Ενωσης.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή της το 1989 από το Δήμαρχο Λαρισαίων τον αείμνηστο Αριστείδη Λαμπρούλη, είναι εκλογοαπολογιστική, αφού θα εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την νέα Ελεγκτική Επιτροπή της Ένωσης για την επόμενη τετραετία. Στη Γ.Σ. θα πάρουν μέρος 300 περίπου εκπρόσωποι από τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Στο πλαίσιο της Γ.Σ., τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. της οποίας Πρόεδρος είναι ο Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης.

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των επιστημονικών Επιτροπών της Ένωσης (Οικονομικής, Τεχνικής, ΕΣΠΑ & Περιβάλλοντος) στην οποία θα πάρουν μέρος, κυρίως, υπηρεσιακοί παράγοντες των Δ.Ε.Υ.Α. και θα συζητηθούν θέματα που συνδέονται με την λειτουργία και τα έργα των Δ.Ε.Υ.Α. όπως ενεργειακά ζητήματα και ζητήματα κοστολόγησης-τιμολόγησης του νερού. Στην συνεδρίαση θα πάρουν μέρος με εισηγήσεις για την κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επίσης, θα παρουσιασθούν το έργο και οι δραστηριότητες της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας.

Τη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στη Γ.Σ. των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα. Ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί στη θεσμική αναβάθμιση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. , στο νέο θεσμικό πλαίσιο των Δ.Ε.Υ.Α. που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2017 και το οποίο βελτιώνει και εκσυγχρονίζει την λειτουργία των επιχειρήσεων , στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την ποιότητα νερού και την συγκριτική αξιολόγηση των Δ.Ε.Υ.Α. που ανέπτυξε η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με ίδιους πόρους και στις επενδυτικές ανάγκες των Δ.Ε.Υ.Α. Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το επόμενο διάστημα δίνοντας έμφαση στις προοπτικές και το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. Θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Στη Γ.Σ. έχουν προσκληθεί εκτός από τους εκπροσώπους τοπικών φορέων, η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου, καθώς και οι Πρόεδροι των Οργανισμών ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here