Στη Λαμία η μικτή χορωδίαΚρανιωτών Λάρισας

230

Μια εξαιρετική εμφάνιση στην όμορφη πόλη τηςΛαμίαςπραγματοποίησε ηΜικτή Χορωδία του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας «Η ξηροκρανιά»ξεκινώνταςτις εορταστικές εμφανίσεις των Χριστουγέννων.Συμμετείχε μετά από πρόσκληση στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών τηνΚυριακή1η Δεκεμβρίου 2019που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επτανησίων Φθιώτιδας και ο Δήμος Λαμιέωνστο επιβλητικό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Στην διήμερη συνάντησημουσικής πανδαισίας συναντήθηκαν δέκααξιόλογα χορωδιακά σύνολα από τα Επτάνησα και διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την παρουσίαση και η προβολή της χορωδιακής μουσικής ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας αλλά και η γνωριμία και ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χορωδιών, των φορέων και των πόλεων που εκπροσωπούν. Οι συνολικά περίπου 450 χορωδοί και μουσικοί καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό της πόλης, που κατέκλυσε την πλατεία του θεάτρουσε μια γιορτή του πολιτισμού καιτου χορωδιακού τραγουδιού.

Ημικτή χορωδία του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας «Η ξηροκρανιά» παρουσίασε ένα απαιτητικόρεπερτόριο,με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.Κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρωνο πρόεδρος των Επτανησίων Φθιώτιδας κ.Γρηγόριος Γαϊτάνης συνεχάρη τους χορωδούς και το μαέστρο για την συμβολή τους στη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής τέχνης. Με τη σειρά του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λάμπρος Γκονέλας συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχαρίστησε για την πρόσκληση. Ακολούθησε γεύμα και χορωδιακό γλέντι με όλες τις χορωδίες σε γνωστή ταβέρνα της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here