Στη Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρισας κάθε μήνα έχουμε…θέμα!

618

Το πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) με τίτλο «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα» επιστρέφει και συνεχίζεται για το σχολικό έτος 2018-19. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σχεδιάζει και προτείνει μια νέα σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάδειξη των τοπικών βιβλιοθηκών ως κέντρα άτυπης εκπαίδευσης, όπου η γνώση προσεγγίζεται μέσα από τον πειραματισμό, τη βιωματική εμπειρία και τα πολλά βιβλία. Μετά την επιτυχή εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 4 συναντήσεων κάθε μήνα, στις βιβλιοθήκες του Δικτύου που συμμετείχαν από τον Ιανουάριο έως το Μάιο του 2018, το πρόγραμμα συνεχίζεται για το σχολικό έτος 2018-19 με νέες θεματικές ενότητες.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει στο πρόγραμμα, για δεύτερη χρονιά, με τη Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας. Η Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και δημιουργήθηκε με σκοπό τη δημιουργία μιας σταθερής ομάδας παιδιών που θα επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη, απογεύματα Σαββάτου, παίρνοντας μέρος στις δράσεις του Δικτύου. Η πρώτη συνάντηση της λέσχης με θέμα Ένας τόπος – ένα βιβλίο:παίζοντας με τους πραγματικούς και τους φανταστικούς τόπους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, και ώρα 6.00μ.μ.-7.00μ.μ. στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο(3ος όροφος). Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής είναι όμως απαραίτητη η προεγγραφή.
Κάθε μήνα, οι βιβλιοθήκες του ΔΕΒ συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα hashtag #exoumethema και #forEBEr.

Υλοποίηση εργαστηρίων: Δήμητρα Αγιάννη, καθηγήτρια – φιλόλογος
Συντονίστρια: Χριστίνα Παπαδοπούλου, βιβλιοθηκονόμος
Σχεδιασμός και υπεύθυνη προγράμματος: Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγος – ειδική σε θέματα ανάγνωσης και σχεδιάστρια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας – Παιδικό τμήμα, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410671173, e-mail:edimovivlio@hotmail.gr,
Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here