ΣΘΕΒ: Οι εξαγωγικές προκλήσεις στην πανδημία για τις επιχειρήσεις,σε συνεργασία με τον ΣΕΒ

266

Ο ΣΘΕΒ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και στήριξης των επιχειρήσεων μελών τους, σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον covid-19,διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτικήεκδήλωση με θέμα: «Οι εξαγωγικές προκλήσεις στην πανδημία για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας», την Τρίτη 16 Μαρτίου (16.00-17.30).

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων της Περιφέρειαςγια τα εργαλεία ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας, τις προοπτικές σε διείσδυση σε ξένες αγορές, τις ανακατατάξειςστο διεθνές εμπόριο μέσα στην πανδημία αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τεθούν ερωτήματα όπως:

Ποια είναι τα νέα εργαλεία για την ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων;

Η ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων καλύπτει όλους τους εξαγωγικούς προορισμούς;

Ποιες είναι οι βασικές αγορές-στόχοι για το 2021;

Πως θα υποστηριχθεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Περιφέρειας;

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας διαθέτουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία τις καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στις ξένες αγορές;

 

Τοποθέτηση θα πραγματοποιήσειο κ. Γιάννης Σμυρλής,Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών,  ο οποίος και θα αναφερθεί στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

 

Στην ενότητα «Τάσεις και προοπτικές στο διεθνές εμπόριο» η κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greeceθα παρουσιάσει τις καινοτόμες υπηρεσίες του EnterpriseGreeceπρος τους εξαγωγείς. Ο κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος,Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ, θα παρουσιάσει τα νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση των εξαγωγικών κινδύνων εν μέσω πανδημίας.

 

Στηνενότητα «Πώς οι εξαγωγικές εταιρείες της Περιφέρειας προσαρμόστηκανστις νέες προκλήσεις»θα αναφερθούν εκπρόσωποι θεσσαλικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος του ΣΘΕΒ και ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ.

 

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, στελέχη τμημάτων εξαγωγών αλλά και όλοι όσοι θέλουν να ξεκινήσουν ακόμα και μέσα στην πανδημία εξαγωγική δραστηριότητα ενώ στο τέλος θα υπάρξει δυνατότητα και συζήτηση με τους ομιλητές.

 

Περισσότερες πληροφορίες, για το πρόγραμμα και για την εγγραφή στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του ΣΘΕΒ https://www.sthev.gr/2021/03/05/ekdilosi_exagoges/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here