«Στέρεψαν» οι βρύσες Πλατυκάμπου και Γαλήνης

355

Χωρίς νερό, έμειναν οι κάτοικοι του Πλατυκάμπου και της Γαλήνης για δύο μέρες. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Κιλελέρ (ΔΕΥΑΚ), κ. Ιωάννη Παπακανάκη, παρουσιάστηκε βλάβη στο αντλιοστάσιο της γεώτρησης, στη θέση Άγιος Νικόλαος, απ΄ όπου τροφοδοτούνται οι δύο κοινότητες.

Ο διευθυντής υποστήριξε ότι συνεργείο της ΔΕΥΑΚ ξεκίνησε από νωρίς χθες το πρωί εργασίες αποκατάστασης της βλάβης, η οποία οφείλεται σε φθορά του συστήματος άντλησης του νερού.

Ανάφερε δε, ότι παράλληλα έθεσαν σε λειτουργία την εφεδρική πομόνα, που υπάρχει στην ίδια θέση, προκειμένου να τροφοδοτηθούν με νερό, προσωρινά, ο Πλατύκαμπος και η Γαλήνη, από χθες τις μεσημεριανές ώρες.

Η εφεδρική πομόνα, όπως διευκρίνισε, δεν μπορεί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες των δύο χωριών και τίθεται σε λειτουργία μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ η τροφοδοσία δεν γίνεται με την ίδια πίεση.

Ο κ. Παπακανάκης υποστήριξε τέλος ότι η βλάβη θα αποκαθίστατο μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με κατοίκους της Γαλήνης, πριν διακοπεί η παροχή νερού, τις προηγούμενες μέρες, παρατηρήθηκε σταδιακή μείωση της ροής του στις βρύσες τους. Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Λ.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here