Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των αμνοεριφίων

272

Την προσοχή των καταναλωτών συνιστούν κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες της Λάρισας για την αγορά των αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος τόνισε ότι «οι κτηνοτρόφοι και φέτος πούλησαν τα αμνοερίφια τους κάτω του κόστους.

Η τιμή διάθεσης κυμαίνεται από 4,70 έως 4,80 ευρώ το κιλό. Ελάχιστοι έως λίγοι κτηνοτρόφοι πούλησαν στα 5 ευρώ. Για να καλυφθεί το κόστος παραγωγής έπρεπε να πουλήσουμε στα 6 με 6.30 ευρώ το κιλό. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι καταναλωτές βλέπουν τιμές κάτω από τα 7.30 ευρώ να γνωρίζουν ότι αυτό που αγοράζουν δεν είναι ελληνικό άλλα εισαγωγής η κατεψυγμένο. Εμείς συνιστούμε σ τους καταναλωτές να προτιμούν τα ντόπια αρνιά και κατσίκια και να τα προμηθεύονται από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία για να ξέρουν τι τρώνε».
Το ίδιο συνιστούν και οι κρεοπώλες οι οποίοι δηλώνουν ότι οι τιμές των αμνοεριφίων κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Ευάγγελος Ρίζος . «Οι τιμές κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, δηλαδή, το αρνί γάλακτος από 8 έως 9 ευρώ και το κατσίκι από 8,50 έως 9,50 ευρώ. Οι καταναλωτές να προτιμούν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία για να είναι σίγουροι για αυτό που αγοράζουν».
Στο μεταξύ καθημερινοί είναι οι έλεγχοι από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας, πριν και μετά την σφαγή καθώς και στα σημεία πώλησης των αμνοεριφίων, υποστήριξε στην ΕΡΤ η διευθύντρια Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Περιφέρεια Θεσσαλίας κα Μαρία Ντανίκα.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here