Στα δημοτικά σχολεία του δήμου Ελασσόνας η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής

178

Ένα πολύ χρήσιμο εγχειρίδιο κατάφερε να εξασφαλίζει ο Δήμος Ελασσόνας μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου.
Με την ευκαιρία της διανομής του νέου βιβλίου με τίτλο ‘’ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ’’, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κυρία Εύη Θεοδωράκη επισκέφτηκε τα σχολεία και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Το βιβλίο συνέγραψαν οι εκπαιδευτικοί Νίκος Ζέρβας -Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας και ο κ. Άγγελος Παπαϊωάννου, δύο μαθηματικοί με σημαντικό ερευνητικό και επιστημονικό έργο και παρουσιάσεις σε συνέδρια και ημερίδες.

Σκοπός της διάθεσης των βιβλίων είναι ο εμπλουτισμός των σχολικών βιβλιοθηκών και η πρόσβαση σε αυτά όλων των μαθητών, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε σχολικούς διαγωνισμούς μαθηματικών, όπως του Πυθαγόρα, Ευκλείδη και Κανγκουρό, καθώς επίσης και την καλύτερη προετοιμασία τους για το Γυμνάσιο.
Το πρωτότυπο βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στους εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς. Υπάρχει με κωδικοποιημένο τρόπο, συνοπτικά όλη η σημαντική θεωρία του δημοτικού, οδηγός μελέτης που κατευθύνει τους μαθητές τι να διαβάσουν ανάλογα με την τάξη τους. Επιπρόσθετα, περιέχει πολλά παραδείγματα, λυμένες και άλυτες ασκήσεις για όλες τις βαθμίδες των διαγωνισμών, ενδιαφέροντα ιστορικά σημειώματα που είναι χρήσιμα για να κατανοήσουν τη φιλοσοφία των μαθηματικών, γρίφους, σταυρόλεξα και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here