Στα αζήτητα η σορός άπορης Λαρισαίας – Από τις 20 Μαρτίου σε ψυκτικό θάλαμο στο Βόλο

381

Στον ψυκτικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου παρέμενε μέχρι και χθες η σορός μιας γυναίκας, η οποία πέθανε στις 20 Μαρτίου από παθολογικά αίτια. Να αναφερθεί ότι η γυναίκα είχε γεννηθεί στη Λάρισα, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα διέμενε στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου. Χθες, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να αναλάβει ο Δήμος Βόλου τα έξοδα της κηδείας της άπορης, αναθέτοντας σε γραφείο τελετών την ταφή της έναντι του ποσού των 500 ευρώ.
Να αναφερθεί ότι οι Δήμοι με νόμο έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους είδη διαβιώσεως ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής. Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο Δήμος Βόλου οφείλει να μεριμνά για τους άστεγους και άπορους πολίτες, ώστε να εξασφαλίζει τα πλέον απαραίτητα για ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση, μέρος της οποίας αποτελεί και η κήδευσή τους, σύμφωνα με τα θρησκευτικά και κοινωνικά επικρατούντα ήθη.
Στο άρθρο 26 παρ. 11 του από 17/5/1959 Βασιλικού Διατάγματος προβλέπεται η διαδικασία έκδοσης ενταλμάτων για την πληρωμή εξόδων κηδείας απόρων.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here