Στ.Αραχωβίτης: Οι αγρότες θα δουν λύσεις άμεσα

352

«Υπομονή να έχουν οι αγρότες, επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένες λύσεις για το κόστος παραγωγής και το ακατάσχετο. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις και μέτρα το Α τρίμηνο του 2019» είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ο κ.Αραχωβίτης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας ανακοίνωσε στην ΕΡΤ Λάρισας και ότι η χώρα μας έχει ήδη συντάξει επιστολή προς την Κομισιόν στην οποία καταγράφονται και αναλύονται με στοιχεία οι ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην Ελλάδα το 2018 και οι επιπτώσεις αυτών σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο και παραγωγές. Ζητείται η συνδρομή της Επιτροπής βάσει των στοιχείων για οικονομική ενίσχυση από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Επίσης, ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης τόνισε για άλλη μια φορά ότι πάντα είναι και θα είναι ανοιχτές οι πόρτες του υπουργείου και το τηλέφωνό του για συζήτηση με τους αγρότες.

Για το θέμα των ανοιχτών τιμών στο βαμβάκι, ο κ. Αραχωβίτης είπε ότι είναι θεσμοθετημένη η τιμή στην πόρτα, ότι δηλαδή είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται η τιμή στην οποία παραδίδουν οι αγρότες το βαμβάκι στο εκκοκκιστήριο. «Αν αυτό δεν τηρείται, τότε πρόκειται για μια κακή πρακτική» είπε ο Σταύρος Αραχωβίτης ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί για το θέμα με τους εκπροσώπους της Διεπαγγελματικής Βάμβακος και αν καταγγελθεί ότι δεν μπορούν να ελέγξουν την επιβολή της υποχρεωτικής αναγραφής της τιμής στην πόρτα, τότε θα παρέμβει η Πολιτεία και θα επιβάλλει κυρώσεις.

Για το κόστος παραγωγής προανήγγειλε δέσμη μέτρων, όχι μόνο για το πετρέλαιο, μέτρα τα οποία επεξεργάζονται στη Βάθη και θα τα δουν οι αγρότες να ανακοινώνονται και να υλοποιούνται στο Α τρίμηνο του 2019.

Για το ακατάσχετο επίσης θα υπάρξει μέριμνα. «Δουλεύουμε πάνω σ΄αυτό, ζητώ λίγη υπομονή» είπε ο κ.Αραχωβίτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι μόλις τον Αύγουστο βγήκαμε από τα Μνημόνια και ότι εργαζόμαστε στην κυβέρνηση για να ενισχύσουμε όχι μόνο τους αγρότες αλλά όλους τους πολίτες.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here