Σώθηκε το χέρι 40χρονου που ακρωτηριάστηκε σε εργατικό ατύχημα στη Λάρισα

468

Επιτυχημένη ήταν η επέμβαση επανασυγκόλλησης του χεριού στον 40χρονο άνδρα μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε χθες αργά το μεσημέρι σε μικρή βιοτεχνία ξηρών καρπών στην περιοχή της Νέας Λεύκης.
Το μηχάνημα ξήρανσης, για άγνωστους λόγους, εγκλώβισε το αριστερό του χέρι με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο ύψος του καρπού.
Το Εργατικό Κέντρο
«Για απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
“Άλλο ένα σοβαρό εργατικό «ατύχημα» σε συσκευαστήριο ξηρών καρπών, στη Νέα Λεύκη Λάρισας, προστέθηκε σήμερα στον μακρύ κατάλογο όλων των προηγούμενων, που καταδεικνύει την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, στους τόπους δουλειάς και τις συνθήκες πίεσης που υπάρχουν.
Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό «ατύχημα» και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο «δυστύχημα». Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.
Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, εκφράζει τη συμπαράσταση της στον συνάδελφό μας που υπέστη εργατικό ατύχημα και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.
Καλεί τους εργαζόμενους, να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν μαζί με το ΕΚΝΛ:
•    Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στην εν’ λόγω εταιρεία και σε όλους τους χώρους δουλειάς.
•    Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, να μην χρησιμοποιούνται σε καμία θέση ειδικευμένων εργαζομένων ανειδίκευτοι εργάτες-εργάτριες.”

Πηγή:kosmoslarissa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here