Σοφία Ζαχαράκη από τη Λάρισα : «Προσφυγή στις κάλπες»

672

«Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της κρίσης αξιών στον Πολιτισμό» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΟ.Δ.Ε Λάρισας της ΝΔ, στο Epicure 5 με ομιλητές την αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κα. Σοφία Ζαχαράκη η οποία αντικατέστησε την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Κατσαρός.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ πριν μιλήσει στην εκδήλωση έκανε δηλώσεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και στην ομιλία της για τις επιπτώσεις στον πολιτισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της κας. Ζαχαράκη έχουν ως εξής:

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τη ΝΟΔΕ Λάρισας και ειδικά τον τομέα πολιτισμού και ειδικά τον τομέα πολιτισμού γι’ αυτή την ωραία ευκαιρία. Νομίζω ότι δεν δίνεται πολύ συχνά η δυνατότητα να μιλήσουμε πέρα από τα οικονομικά ή τις εξελίξεις στα διεθνή. Παρά ταύτα σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση, ξεκινώντας με μια αναφορά στην επικαιρότητα. Αυτό που ζούμε τις τελευταίες 48 ώρες είναι πραγματικά ένα θέατρο παραλόγου από μια κυβέρνηση που φαίνεται ότι έχει χάσει αυτή τη στιγμή κάθε δείγμα συνοχής. Και εξηγώ: Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Καμμένος είχε πάει στην Αμερική, λειτούργησε ως υπουργός εξωτερικών και επιστρέφοντας είχαμε ένα υπουργικό συμβούλιο μέσα στο οποίο συνέβησαν πολύ περίεργα πράγματα. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να παραιτηθεί ο υπουργός Εξωτερικών, και ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την ευθύνη και αυτού του υπουργείου. Νομίζω ένα μήνυμα, το οποίο βγάζουμε από αυτή την κατάσταση είναι η έλλειψη συνοχής όπως προείπα, κυρίως όμως η πολύ κακή εικόνα που δίνεται για την χώρα μας στο εξωτερικό και στο εσωτερικό βέβαια, καθώς οι Έλληνες πλέον αντιλαμβάνονται πως υπάρχει μόνο μια λύση και αυτή είναι η προσφυγή στις κάλπες και άμεσα εκλογές».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί πολλές φορές για το ζήτημα των Δημοτικών Εκλογών. Είπε ότι οι καλύτεροι για να αξιολογήσουν και την παρουσία, αλλά και την δυνατότητα προσφοράς σε κάθε χώρο, είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Διότι στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης ειδικά, βλέπουμε τα αποτελέσματα και τις θετικές ή αρνητικές συνεισφορές κάθε υποψηφίου στη ζωή μας. Εγώ θα έλεγα ότι οπουδήποτε μπορεί να επιτυγχάνεται μία σύμπνοια και μία συμπαράταξη, αυτό είναι πολύ ευτυχές γεγονός».

Στην σημερινή ομιλία θα αναφερθώ γενικότερα στις επιπτώσεις της κρίσης στον πολιτισμό. Καμιά φορά όταν μιλάμε για κρίση στον πολιτισμό είναι κάτι σαν την κλιματική αλλαγή. Την ακούμε πολλές φορές, αλλά παίρνει περισσότερο καιρό, μέχρι να την νιώσουμε. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα έδωσε έναυσμα σε καινούριες μορφές τέχνης, δηλαδή βλέπετε εμπορικές κυρίως παραστάσεις, μια στροφή στο βιβλίο και κυρίως στο ηλεκτρονικό βιβλίο, αλλά θα τελειώσω την ομιλία μου με συγκεκριμένες προτάσεις που ο κ. Μητσοτάκης έχει επαναλάβει για το θέμα ότι πολιτισμού. Έχει δώσει ιδιαίτερη βάση στο παράδειγμα στο Μουσείο Ακρόπολις, ως ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα μουσεία, στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου με το ιστορικό μουσείο το οποίο θα είναι ένα εμβληματικό έργο, και σίγουρα και για την διευκόλυνση των ιδιωτικών χορηγιών στο κομμάτι του πολιτισμού, κάτι πολύ σημαντικό.Και να έχουμε ένα υπουργό πολιτισμού που δεν θα αλλάζει κάθε χρόνο, γιατί από 2105 και μετά είχαμε 3 διαφορετικούς υπουργούς».

Ερωτηθείς για την εκχώρηση αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο είπε:«Εκεί είχαμε ένα απτό παράδειγμα. Δεν θα σας έλεγα ότι υπάρχει ζήτημα κακής πρόθεσης, αλλά ζήτημα προχειρότητας υπάρχει. Το να υπάρχουν δηλαδή μέσα στο Υπερταμείο εκατοντάδες σημεία που έχουν ενταχθεί και τρέχουμε τελευταία στιγμή να τα να τα αφαιρέσουμε, είναι δείγμα προχειρότητας από πλευράς κυβέρνησης».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Epicure 5 έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Χρήστος Καπετάνος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός , ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, τοπικά στελέχη της ΝΔ και πολλοί άλλοι.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here