Σκυλιά επιτίθενται σε ποδηλάτες στην οδό Σωκράτους

379

Δεσποζόμενα την ημέρα και αδέσποτα τη νύχτα είναι τρία μεγαλόσωμα σκυλιά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Αν ήταν και ήρεμα όταν έκαναν τη βόλτα τους στον δρόμο της Σωκράτους μπορεί να μην απασχολούσαν κανέναν αλλά αντιθέτως τα ζώα γίνονται επιθετικά και οι πολίτες διαμαρτύρονται.

Σύμφωνα με καταγγελίες ποδηλάτες και πεζοί, με ζώα και χωρίς γίνονται στόχος των τριών σκυλιών που ανενόχλητα βγαίνουν από το περιφραγμένο οικόπεδο του ιδιοκτήτη τους κυρίως τις βραδινές ώρες. Πίσω από το κτίριο του ΕΦΚΑ τα τρία ζώα ζουν σε ένα μεγάλο οικόπεδο, η περίφραξη του οποίου διαθέτει αρκετά ανοιχτά σημεία που τα διευκολύνει να φεύγουν ανενόχλητα. Έτσι, λοιπόν, βγαίνουν πάνω στην οδό Σωκράτους και επιτίθενται σε ποδηλάτες, «είναι ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Ειδικά τις βραδινές ώρες που η κίνηση είναι περιορισμένη ό,τι και να συμβεί δεν υπάρχει κάποιος για να σε βοηθήσει. Λένε να καλέσουμε την Αστυνομία, τι να κάνει και η Αστυνομία όταν σε κυνηγάνε τα σκυλιά για να σε δαγκώσουν; Και αν είναι δεσποζόμενα, αν δηλαδή ανήκουν σε κάποιον τότε γιατί δεν είναι στο σπίτι τους αλλά αντιθέτως βρίσκονται στον δρόμο και επιτίθενται σε ανθρώπους».

Οι εργαζόμενοι στο δημοτικό κυνοκομείο Λάρισας έχουν ενημερωθεί και έχουν κληθεί για την περισυλλογή των ζώων πάρα πολλές φορές αλλά όπως υποστηρίζουν «όταν μεταβαίνουμε στην περιοχή τότε τα ζώα μπαίνουν μέσα στο οικόπεδο, είναι ιδιωτικός χώρος, δεν μπορούμε να εισέλθουμε. Τα ζώα από αδέσποτα γίνονται πάλι δεσποζόμενα».

Οι πολίτες ζητούν να δοθεί μια λύση, χωρίς απαραίτητα να είναι αυτή της απομάκρυνσης των σκυλιών από το περιβάλλον τους, αρκεί ο ιδιοκτήτης τους να αναλάβει τις ευθύνες του.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here