Σκουρλέτης από Λάρισα: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πάντοτε τις αυθεντικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις

367

Επισκεπτόμενος την Λάρισα ο Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πάντοτε τις αυθεντικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις. Αυτό θα κάνει και στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου του 2019. Θέλω να σας επισημάνω ότι οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται κάτω από νέες συνθήκες, διότι είναι πραγματικότητα μια νέα, βαθιά δημοκρατική μεταρρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, ο «Κλεισθένης 1», που καθιερώνει την απλή αναλογική και δίνει νέες δυνατότητες στην Αυτοδιοίκηση για πιο αντιπροσωπευτική, γνήσια και αδιαμεσολάβητη έκφραση των τοπικών συσχετισμών. Ταυτόχρονα τους θέτει όλους μπροστά στις ευθύνες τους, έτσι ώστε να συνεργαστούν για το καλό των τοπικών κοινωνιών.

Θέλω να σας θυμίσω ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έμεινε στα λόγια ή μόνο στις νομοθετικές πρωτοβουλίες. Έκανε πράξη τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν θα βρείτε ούτε έναν δήμαρχο στην Θεσσαλία, αλλά θα έλεγα και στους 325 δήμους της χώρας, να ισχυριστεί πως, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, αυτή η κυβέρνηση δεν στήριξε έμπρακτα την αυτοδιοίκηση με χρηματοδοτήσεις που είχαν να τις δουν οι δήμοι πριν από το 2010. Αναφέρομαι στα προγράμματα «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ», αναφέρομαι στις χρηματοδοτήσεις μέσα από τα Τομεακά Προγράμματα, από αυτά που δίνονται μέσω της περιφέρειας. Όλα αυτά τα χρήματα δεν είναι ούτε των υπουργών, ούτε του περιφερειάρχη, ούτε των δημάρχων, είναι των Ελλήνων πολιτών και οφείλουμε όλοι να τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή την πολιτική την εφαρμόσαμε μ’ έναν αντικειμενικό τρόπο, δεν χωρίσαμε τους δημάρχους ανάλογα με τον χώρο πολιτικής προέλευσής τους. Για εμάς, πάνω απ’ όλα είναι οι ανάγκες των πολιτών. Κι αυτό επίσης, μας το αναγνωρίζουν και θέλω να μου βρείτε έναν δήμαρχο ο οποίος θα ισχυριστεί κάτι αντίθετο. Δεν θα βρείτε.

Όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, μια και αυτά τα χειρίζονται οι τοπικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις, εδώ, στην περιφέρεια της Θεσσαλίας έχει ανοίξει και είναι αρκετά προχωρημένος, ένας ειλικρινής διάλογος με τον κ. Τσιλιμίγκα. Οι τοπικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα κουβεντιάσουν και νομίζω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να πάμε σε μία κοινή παρουσία, η οποία, πάνω απ’ όλα, θα θέσει ως προτεραιότητα τα ζητήματα της τοπικής, περιφερειακής ανάπτυξης. Δεν λύνονται τα ζητήματα αυτά από τα κομματικά γραφεία. Αυτές τις αντιλήψεις θα τις δείτε στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, στις δηλώσεις της κ. Γεννηματά. Εμείς πιστεύουμε στην αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, πιστεύουμε στην αυτενέργεια των πολιτών και στα γνήσια αυτοδιοικητικά σχήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here