Σήμερα τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής (υπόγειο Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους Λαρίσης)

384

Ανακοινώνεται με βαθειά συγκίνηση και χαρά ότι τo Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 θα τελεσθούν, με τη χάρη του Θεού, τα Εγκαίνια του υπογείου Ιερού Ναού της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης ,υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τα Ιερά Εγκαίνια ενός Ναού είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός που συμβαίνει μία φορά σε ένα Ναό και με την Ακολουθία αυτή καθαγιάζεται η Αγία Τράπεζα και τα Αντιμήνσια πάνω στα οποία τελείται η Θεία Λειτουργία, ευλογείται το κτίσμα του Ιερού Ναού, ανάβει η ακοίμητη κανδήλα και πραγματοποιούνται και άλλες αγιαστικές και μοναδικές πράξεις.

Αποτελεί μεγάλη ευλογία η συμμετοχή στην ακολουθία των Εγκαινίων, στην οποία σπάνια μπορεί κανείς να παρευρεθεί.

Καλούνται όλοι οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις Ιερές ακολουθίες που θα τελεσθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
6.00 -12:00 μ.μ.:  Όρθρος ,Τελετή των Ιερών Εγκαινίων
και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

Από την Κυριακή 24ης Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 30ης Νοεμβρίου 2019 θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες .Η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει την Τετάρτη 27/11 στις 10:00π.μ. αμέσως μετά την ιερά παράκληση .Ο ναός θα παραμένει ανοιχτά καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here