Σήμερα η Μουσική εκδήλωση και ξενάγηση μελών Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα»

261

Σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:30 μ.μ. (με 8:00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση και ξενάγηση στη Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα».
Το μουσικό εργαστήριο «Νότες με Χρώμα» θα παρουσιάσει οργανική μουσική από τους μαθητές του, με μουσικά σύνολα αποτελούμενα από κιθάρες, πιάνα και φλάουτα ενώ η Παιδική Χορωδία θα τραγουδήσει δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την ξενάγηση των μελών και φίλων του Συλλόγου στη Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα πριν το κλείσιμό της εν όψει των εργασιών της επανέκθεσης. Η Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα, δωρεά του γνωστού χειρουργού και συλλέκτη στην πόλη της Λάρισας, συγκαταλέγεται στις αξιολογότερες της χώρας και είναι μοναδική για τα δεδομένα της ελληνικής περιφέρειας. Περιλαμβάνει 781 έργα ζωγραφικής, χαρακτικά και σχέδια σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών από τα μέσα του 19ου ως τα μέσα του 20ου αιώνα. Τα χρονικά όρια της Συλλογής περιλαμβάνουν περίπου εκατόν εβδομήντα χρόνια ιστορίας της νεοελληνικής τέχνης, αφού το αρχαιότερο έργο της συλλογής είναι «Η Αποκαθήλωση» του Νικολάου Καντούνη (1768-1834) και ένα από τα νεότερα «Η Κόκκινη λάμπα» (1972) του Σπύρου Βασιλείου. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο κ. Γιάννης Χριστάκης Ιστορικός Τέχνης – εικαστικός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συλλέγονται για τις ανάγκες του 1ου Ειδικού Σχολείου Λάρισας τα παρακάτω είδη: λάδι, μακαρόνια, αλεύρι που φουσκώνει, αλεύρι κανονικό, πλαστελίνες, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, κηρομπογιές και παζλ με μεγάλα κομμάτια.

Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα»
katsigrasmuseumfriends@gmail.com
www.facebook.com/pg/katsigrasmuseumfriends

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here