Σεμινάριο σύγχρονου χορού «Ανοίγοντας τους ορίζοντές μας – μέρος δεύτερο»

397

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος του σεμιναρίου σύγχρονου χορού που πραγματοποιήθηκε από την Ανώτερη Σχολή Χορού και τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας με διδάσκουσα την Δέσποινα Καπουλίτσα.
Το σεμινάριο βασίστηκε σε αρχές από release τεχνικές, σωματικές πρακτικές και ακροβατικό χορό.
Μικρότεροι και μεγαλύτεροι χορευτικοί συνδυασμοί πλαισιώθηκαν από αυτοσχεδιαστικές ασκήσεις με στόχο την ανάπτυξη της σωματικής συναίσθησης.
Η βαρύτητα, η ευθυγράμμιση, η συνειδητοποίηση του κέντρου και η ανάπτυξη της κινητικής ρευστότητας χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία για την αβίαστη κίνηση στο χώρο.
Οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Χορού και της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου είχαν την ευκαιρία να μάθουν κινητικά μοτίβα, να δοκιμάσουν δυναμικές ασκήσεις και να ακολουθήσουν αυτοσχεδιαστικές οδηγίες μόνοι τους ή παρέα, κάτω από την μουσική υπόκρουση ποικίλων ήχων.

Η Δέσποινα Καπουλίτσα σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη και Νομική στο Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Αστικό και Εργατικό Δίκαιο.
Ως χορογράφος έχει δημιουργήσει και ερμηνεύσει ομαδικές και ατομικές χορογραφίες συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ, όπως στην 14η Biennale Νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου με την ομάδα χορού Δρώσα Μάζα (Σκόπια, 2009), στα 51α Δημήτρια (2016) και στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ (2017) με την performance ‘‘The nest-one route to freedom/Trial one’’ σε συνεργασία με την εικαστικό Ελίζα Μοσχοπούλου. Συνεργάζεται, επίσης, ως χορογράφος/ κινησιολόγος και με διάφορες θεατρικές ομάδες.
Συμμετείχε ως χορεύτρια σε παραγωγές του ΚΘΒΕ, του ΟΜΜΘ και της Όπερας της Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού και θεάτρου, όπως επίσης και με αναγνωρισμένους χορογράφους, μεταξύ των οποίων η Αποστολία Παπαδαμάκη και η Καλλιόπη Σφήκα, καθώς και με εικαστικούς καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές και μουσικούς, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και κίνηση σε ηθοποιούς έχοντας συνεργαστεί με τις Επαγγελματκές Σχολές Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Λάρισας και της Φυλλίδας Μάντζιαρη, την Ανώτερη Δραματική Σχολή Ροντίδη, το Καλλιτεχνικά Γυμνάσιο και Λύκειο Αμπελοκήπων, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και με αναγνωρισμένες σχολές χορού και θεατρικά εργαστήρια.
Παραδίδει, επίσης, σεμινάρια σύγχρονου ακροβατικού χορού σε όλη την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here