Σεισμός-Θεσσαλία: Ακατάλληλο κρίθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

320

Ακατάλληλο κρίθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας το οποίο βρίσκεται επί της Ιουστινιανού 24, μετά από έλεγχο που έγινε.

Το σχολείο κρίθηκε «κίτρινο» μετά τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ και τους ισχυρούς μετασεισμούς που ακολούθησαν. Λύση αναμένεται να δώσει το Υπουργείο Παιδείας για το που θα στεγαστούν οι μαθητές του κτηρίου.

Το σχολείο ιδρύθηκε το 1929, το κτήριο όμως στο οποίο στεγάζεται μέχρι σήμερα κατασκευάστηκε το 1932. Το διδακτήριο διέθετε τότε συνολικά 6 αίθουσες (τρεις σε κάθε όροφο), βοηθητικούς χώρους, ένα μεγάλο υπόστεγο που χρησίμευε ως γυμναστήριο, μαγειρία και υπόγειο. Διέθετε αυλή 1500τ.μ. και σχολικό κήπο 133τ.μ στον οποίο καλλιεργούσαν άνθη, λαχανικά, δενδρύλλια. Το 1991 κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του σχολείου, που αποτελείται από 6 νέες αίθουσες, γυμναστήριο, κυλικείο και γραφεία.

Την περίοδο της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, αρχικά το σχολείο επιτάχθηκε από τον ελληνικό στρατό και λειτούργησε ως νοσοκομείο, στη συνέχεια από τους Γερμανούς, υπέστη αρκετές ζημιές από τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις των αντιστασιακών εναντίον των Γερμανών. Φιλοξένησε επίσης πολλούς ανθρώπους στο υπόγειο χώρο του που χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here