Σεισμός Ελασσόνα: «Δεν μας δίνουν τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί»

347

Στις 3 Μαρτίου ο Εγκέλαδος χτύπησε με 6 Ρίχτερ την περιοχή του Τυρνάβου και της Ελασσόνας προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές. Από εκείνη την ημέρα οι κάτοικοι ζουν τον απόλυτο εφιάλτη, νιώθοντας τη γη να σείεται πολλούς μετασεισμούς.

Πολλοί κάτοικοι έχουν δει τα σπίτια τους να γίνονται συντρίμμια και μέχρι να βρουν λύση μένουν σε σκηνές, με κάποιους να τους στερούν μία έξτρα βοήθεια αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Κάτοικοι της Ελασσόνας προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες στο Newsbomb.gr, κατηγορώντας ευθέως τους προέδρους των χωριών. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, στο σημείο έχουν φτάσει φορτηγά με τρόφιμα που έπρεπε να μοιραστούν σε όλους τους σεισμόπληκτους. Τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί είναι πάρα πολλά όμως αυτά δεν τους μοιράζονται επαρκώς.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως οι σεισμόπληκτοι παίρνουν ένα με δύο γεύματα την ημέρα και πως υπάρχει αφθονία τροφίμων τα οποία φυλάσσονται στα κέντρα των χωριών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι πρόεδροι τα μοιράζουν σε ψηφοφόρους τους και σε κατοίκους που τα σπίτια τους έχουν ελεγχθεί και είναι κατοικήσιμα και όχι σε εκείνους που μένουν σε σκηνές!

Οι κάτοικοι αναφέρουν πως στα χωριά υπάρχουν εθελοντές που προσπαθούν να τους βοηθήσουν με τη σωστή διακίνηση των τροφίμων, όμως οι πρόεδροι δεν τους αφήνουν με αφορμή τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν για την πανδημία του κορονοϊού.

«Θα γίνει έρευνα για τις συγκεκριμένες καταγγελίες»
Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γκάτσα, ο οποίος εξήγησε πως γίνεται η διανομή των τροφίμων στους σεισμόπληκτους:

«Οι προσφορές που φτάνουν στο κέντρο της Ελασσόνας είναι πάρα πολλές καθημερινά. Εμείς τοποθετούμε τα τρόφιμα σε αποθήκες και κάνουμε όσο καλύτερη διαχείριση μπορούμε. Δεν κοιτάμε μόνο την επόμενη εβδομάδα, αλλά και τους επόμενους μήνες, καθώς οι άνθρωποι που υπέστησαν ζημιές, δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Έχουμε ζητήσει από την πρώτη μέρα τα τρόφιμα να έρχονται στο κέντρο ώστε να κάνουμε εμείς σωστή διαχείριση και όχι στα χωριά».

Για τις καταγγελίες που έφτασαν στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος ανέφερε:

«Γνωρίζαμε πως υπάρχει ένα μικρό θέμα στα χωριά, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλοι χώροι για να αποθηκευτούν τα τρόφιμα. Δεν είχαμε ενημερωθεί όμως για κάτι τόσο σοβαρό. Εμείς δεν ξέρουμε τις ποσότητες των τροφίμων που φτάνουν στα χωριά, ξέρουμε όμως πως τις διαχειρίζονται οι πρόεδροι.

Δεν ξέρουμε σίγουρα αν τα δίνουν σε ψηφοφόρους τους, όμως μπορεί να τα μοιράζουν και σε ανθρώπους που μένουν στα σπίτια τους, ώστε να μην χαλάσουν τα τρόφιμα και πεταχτούν. Ξέρουμε πως και εκεί καθημερινά φτάνουν μεγάλες ποσότητες, όμως δεν ελέγχονται από εμάς. Θα κάνω μία πρώτη έρευνα επί του θέματος και θα γίνουν συστάσεις τους προέδρους. Αν πέσει στην αντίληψη μου κάτι τέτοιο, τότε θα απευθυνθώ στην αστυνομία και θα κάνω καταγγελίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Γάτσας.

Πηγή: newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here