Σε συνάντηση εργασίας ο ΣΘΕΒ στην Μπολόνια

247

Στο πλαίσιο του InnotrainErasmus+

Πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των Διακρατικών Εταίρων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος InnotrainErasmus+το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, στην Μπολόνια.Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταίροι από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα μεταξύ αυτών και ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία του έργου και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία ναενημερωθούν για τις δράσειςτο οργανισμούCentoformμε έδρα την Φερράρα, ο οποίος φιλοξένησε και τις δράσεις του προγράμματοςσχετικά με την ενίσχυση των τεχνικών επαγγελμάτων αλλά και για το σύστημα τεχνικής εκπαίδευσης στην Ιταλία.

Στόχος της συνάντησης ήταν η επαφή των συμμετεχόντων με τα παραδοσιακά αλλά και τεχνικά επαγγέλματα – μόδα, παραγωγή παγωτού – της περιοχής ώστε να γνωρίσουν πως μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας και με την πάροδο των χρόνων κατάφεραν να αποτελέσουν τον πυλώνα της οικονομίας για την περιφέρεια της Αιμίλια-Ρομάνα.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις ανάγκες που έχουν επιχειρήσεις και τις ευκαιρίες που έχουν οι νέοι μέσα από την εργασία τους σε αυτές.Επισκέφθηκαν την καινοτόμα εταιρεία Ε-ΟΝ που χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα για την μάθηση, το πανεπιστήμιο CarpigianiGelatoκαι γνώρισαν την επιτυχή ιστορία ενός διπλού συστήματος εκπαίδευσης στην Ιταλία. Τέλος, επισκέφθηκαν τον οργανισμό FashionResearchInstitute (FRI) όπου και ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους η ιταλική μόδα εκμεταλλεύεται την καινοτομία και την εκπαίδευση

Οι εκπρόσωποι του ΣΘΕΒ η κα Ελ. Καματέρη, Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ και η κα Ελ. Ευαγγελοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Εκπαίδευσης ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τους τομείς που δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες στην περιφέρεια της Θεσσαλίας επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη της τεχνικής εκπαίδευσης καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλει ο ΣΘΕΒ σε συνεργασία με τους Φορείς για την σύνδεση της εκπαίδευσης με την κατάρτιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here