Σε κατάληψη το ΤΕΙ Θεσσαλίας

439

Σε κατάληψη προχώρησαν το σήμερα το πρωί οι σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλίας, διαμαρτυρόμενοι για τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι σπουδαστές προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που προβλέπει την συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων.

?

Σύμφωνα με τους σπουδαστές η απόφαση για κατάληψη αποφασίστηκε χθες και αύριο αναμένεται να πάρουν αποφάσεις για επ΄αόριστον κατάληψη. Στην κατάληψη μετέχουν και οι τέσσερις Σύλλογοι Σπουδαστών του ΤΕΙ.

Στο μεταξύ τα μέλη του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμπαραστέκονται στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, σχετικά με το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπως αυτά καταγράφηκαν στην συνεδρίασή τους την Παρασκευή 12-10-2018.

Οι θέσεις των μελών ΕΤΕΠ του ΤΕΙ Θεσσαλίας, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους (4-10-2018), εκφράστηκαν έγκαιρα και αναρτήθηκαν στη δημόσια διαβούλευση επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Το Υπουργείο Παιδείας και πρωτίστως ο κ. υπουργός οφείλει με σεβασμό και ευθύνη να λάβει υπόψιν τις θέσεις φοιτητών και με υπευθυνότητα να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα τους.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Προσωπικού ΤΕΙ Θεσσαλίας ο οποίος σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα 15-10-2018 και μετά την ανακοίνωση κατάληψης του Ιδρύματος από τους φοιτητικούς συλλόγους, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την συμπαράσταση στα αιτήματα τους και να καλέσει τους συναδέλφους τους να είναι αρωγοί στην κινητοποίηση αυτή.

«Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει ήδη εκφραστεί και μέσω της Γενικής του Συνέλευσης ΕΝΑΝΤΙΑ στην προωθούμενη από το υπουργείο και κατάφωρα ανισοβαρή και άδικη προσπάθεια ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του ΤΕΙ Θεσσαλίας, συγχωνεύοντας το με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here