Σε απεργιακό κλοιό σήμερα Τετάρτη – Δύο κινητοποιήσεις στη Λάρισα

293

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου, με αφορμή το “κύμα” ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

24ωρη πανελλαδική απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ
Συγκεκριμένα, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την 6η Απριλίου προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με τις Ομοσπονδίες να διεκδικούν μεταξύ άλλων, αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις. Αρχικά στις 10.00 π.μ. το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει εξαγγείλει συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία, και μισή ώρα αργότερα στις 10.30 π.μ. το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ οργανώνει την απεργιακή του κινητοποίηση στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

“Χειρόφρενο” στα ΜΜΜ
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και και οι συρμοί του προαστιακού, ενώ στην απεργία θα συμμετέχουν και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ΄, με τα τρόλεϊ να σηκώνουν κι αυτά χειρόφρενο.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Απριλίου, τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (δηλαδή θα λειτουργούν κανονικά στο διάστημα από 9:00-21:00).

Στην απεργία θα συμμετέχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Λόγω της απεργίας δεν θα ισχύει την Τετάρτη ο δακτύλιος.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Τετάρτη. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης:
ΔΗΜΟΣΙΟ: Οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία

Στην απεργία θα συμμετείχαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, όμως κηρύχθηκε παράνομη.

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συμμετέχουν με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 μετά από απόφαση της ΕΣΗΕΑ.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πηγή: News247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here