Σε αναμονή για τις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων οι αγρότες

232

Υλοποιώντας την απόφαση της πανελλαδικής συνάντησης των μπλόκων στην  Νίκαια, οι αγρότες προσπαθούν να κλείσουν συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να θέσουν να θέσουν αιτήματά τους.

“Είμαστε – τονίζουν – σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά, για αυτό τον σκοπό, χωρίς ακόμη να έχει οριστικοποιηθεί η συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Για τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποστείλαμε επίσημα πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα την οποία παραθέτουμε παρακάτω προς γνώση όλων. Μέχρι στιγμής έχει απαντήσει θετικά ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος θα επισκεφτεί το μπλόκο Λιβαδειάς την Τετάρτη 1 το μεσημέρι και εν συνεχεία το μπλόκο Νίκαιας στις 5 το απόγευμα. Περιμένουμε την επίσημη απάντηση και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς”.

Στην πρόσκληση των αγροτών αναφέρεται: “Μετά την πανελλαδική σύσκεψη, με τη συμμετοχή 30 μπλόκων, την Κυριακή 13 Φλεβάρη στη Νίκαια της Λάρισας, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση και κλιμάκωση της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των ζωτικής σημασίας αγροτικών αιτημάτων, προσκαλούμε τον αρχηγό του κόμματός σας να επισκεφτεί τα μπλόκα για να εκφράσει την συμπαράσταση του κόμματός σας στον δίκαιο αγώνα μας και στα συγκεκριμένα αιτήματά μας, που είναι:

*  Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% της ζημιάς από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

* Τιμές για τα προϊόντα μας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης” καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων”.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here