Σχολεία: Πώς λειτουργούν από σήμερα – Τι ισχύει στον Δήμο Τεμπών

224

Νέα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.

Αναλυτικότερα, από σήμερα ισχύουν τα εξής για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων:

– Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων

1. Δημοτική Ενότητα Πατρέων
2. Δημοτική Ενότητα Χαλκιδέων
3. Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου της ΠΕ Λασιθίου

– Δια ζώσης εκπαίδευση για νηπιαγωγεία και δημοτικά. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για γυμνάσια και λύκεια.

1. Δημοτική Ενότητα Θήρας
2. Δημοτική Ενότητα Μυκόνου

– Δια ζώσης εκπαίδευση για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για λύκεια (και γυμνάσια με λυκειακές τάξεις)

1. Περιφέρεια Αττικής
2. ΠΕ Θεσσαλονίκης
3. ΠΕ Χαλκιδικής
4. ΠΕ Λέσβου
5. Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της ΠΕ Ηλείας
6. Δήμος Ζακύνθου
7. Δήμος Τεμπών της ΠΕ Λάρισας
8. Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της ΠΕ Πιερίας
9. Δήμος Ρεθύμνης της ΠΕ Κρήτης
10. Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων της ΠΕ Ευβοίας
11. Δήμος Τανάγρας
12. Δήμος Εορδαίας της ΠΕ Κοζάνης
13. Δήμος Θηβαίων
14. Δήμος Σπάρτης

Επιπλέον, δια ζώσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων.

Λοιπές εκπαιδευτικές δομές, όπως τα πανεπιστήμια, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Τεμπών ενημερώνει:

Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων , Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λόγω των αυξημένων ενεργών κρουσμάτων σε περιοχές του Δήμου μας, ενταχθήκαμε στο επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης, αυξημένου κινδύνου. Για το λόγο αυτό, θεσπίστηκαν έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας  τα οποία ισχύουν από το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00 π. μ. έως και τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00 π.μ. και στο Δήμο Τεμπών.

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που θα ισχύουν στο Δήμο Τεμπών έχουν ως εξής:

Α/Α         Δ Ρ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Η Τ Α          Μ Ε Τ Ρ Α
1 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 05:00 Π.Μ.  έως τις 18:00 Μ. Μ.ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΩΡΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΖΩΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ‘Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ.

 

2 ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΥΚΕΙΑ ΜΕ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.

 

3 ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ/ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ Η ΤΕΛΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ, ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΚΗΔΕΙΩΝ ΚΛΠ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΝΑ (1) ΑΤΟΜΟ ΑΝΑ 25 Τ.Μ. ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΡΙΟ ΤΑ ΕΝΝΕΑ (9) ΑΤΟΜΑ.
4 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΚΑΦΕ, ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ, ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΚΛΠ Η ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΪΝΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘ΄ΟΔΟΝ ΕΠΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ  ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΩΣ 01:00 Π.Μ.

 

5 ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ (2) ΑΤΟΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ.
6 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΙ, ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ,ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟ (ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ) ΑΠΌ 07:00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00 Μ.Μ.ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (24) ΩΡΕΣ.

 

7 ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (50%) ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ/ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΕ ΠΕΝΤΕ (5) ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΓΚΩΝ.
8 ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.
9 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΑΓΟΡΑΣ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ Ή ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 07:00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00 Μ.Μ.

 

10 ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 07:00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00 Μ.Μ.
11 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ  ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 07:00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00 Μ.Μ.
12 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
13 ΙΑΤΡΕΙΑ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΑΣ (1) ΣΥΝΟΔΟΣ/ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΝΑ ΑΣΘΕΝΗ.

 

 

Τονίζεται ότι σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων, επιβάλλονται, ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κυρώσεις ενδεικτικά ως εξής:

Α/Α                 Π Α Ρ Α Β Α Σ Η                      Κ Υ Ρ Ω Σ Ε Ι Σ
1 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ Ή ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  Ή ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 1η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ  3.000 € ΕΩΣ 5.000 €2η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ 5.000 € ΕΩΣ 10.000 € ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 30 ΗΜΕΡΕΣ.
2 ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 300€
3 ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.500 € ΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΛΑΤΡΕΙΑΣ.
4 ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΌ 2.000 € ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ Τ.Μ. ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 50.000 € ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ (60) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ . ΣΤΟΥΣ ΔΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 300 €.
5 ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150 €
6 ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ 1η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.500 € ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ2η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 3.000 € ΚΑΙ  ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 30 ΗΜΕΡΕΣ.

 

«Όπως είναι πλέον γνωστό, ο Δήμος μας εντάχθηκε στις περιοχές επιπέδου αυξημένου κινδύνου λόγω επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην κοινότητα. Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ούτε και εφησυχασμός. Είναι η ώρα της ατομικής, αλλά και της συλλογικής ευθύνης. Τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης είναι γνωστά πλέον σε όλους μας. Τηρούμε τα μέτρα με υπομονή και σεβασμό στους γύρω μας. Δεν αγνοούμε τα συμπτώματα ή ύποπτες επαφές και τηρούμε την καραντίνα αυστηρά για να προστατεύσουμε το οικογενειακό μας περιβάλλον, τους φίλους, τους συγγενείς, τους συγχωριανού μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης και καταλήγει «Τηρούμε τα μέτρα με υπευθυνότητα ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here