Σαρωτική νίκη Γιαννακόπουλου

436

Σαρωτική ήταν η νίκη που κατάφερε στις χθεσινές αρχαιρεσίες, ο συνδυασμός του νυν προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνου Γιαννακόπουλου, ο οποίος όχι μόνο εξελίσσεται σε μακροβιότερο πρόεδρο της ιατρικής κοινότητας της Λάρισας αλλά η παράταξη, της οποίας ηγείται, σε κάθε αναμέτρηση αυξάνει τη δύναμή της σε ψήφους και έδρες.

Περισσότεροι από 930 γιατροί της Λάρισας προσήλθαν χθες στα κάλπες για να αναδείξουν νέα διοίκηση στον Ιατρικό Σύλλογο, αντιπροσώπους στον Πανελλήνιο Σύλλογο όπως και στα υπόλοιπα θεσμικά όργανα του ΙΣΛ. Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η πρώτη καταμέτρηση όπου για τη νέα διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν 934 και βρέθηκαν άκυρα 18, λευκά 8 και έγκυρα 908 ψηφοδέλτια.
Πρώτη παράταξη αναδείχθηκε η Νέα Ιατρική Κίνηση ΙΣΛ, η οποία έλαβε 711 ψήφους και εκλέγει 10 συμβούλους (από τις 13 συνολικά έδρες) αυξάνοντας κατά μια έδρα τη δύναμή της στο νεοεκλεγέν ΔΣ, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2014.
Δεύτερη αναδείχθηκε η παράταξη Ανυπότακτοι Γιατροί με 85 ψήφους εκλέγοντας έναν σύμβουλο. Τρίτη η αναδείχθηκε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Ιατρών με 77 ψήφους και έναν σύμβουλο. Τέταρτη παράταξη αναδείχθηκε, τέλος, η Αγωνιστική Παρέμβαση Ιατρών με 35 ψήφους εκλέγοντας έναν σύμβουλο χάνοντας δηλαδή τη δεύτερη έδρα που κατείχε από τις προηγούμενες εκλογές.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014
Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2014 (ψήφισαν 955 γιατροί) η παράταξη Γιαννακόπουλου (Νέα Ιατρική Κίνηση) είχε λάβει 626 ψήφους (9 έδρες), η Αγωνιστική Παρέμβαση 146 ψήφους (2 έδρες), η ΔΗΠΑΚ 72 ψήφους (1 έδρα) ενώ 70 ψήφους είχε λάβει το Αξιακό Ριζοσπαστικό Μέτωπο Ιατρών (1 έδρα).

ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Αργά το βράδυ και μετά την καταμέτρηση των ψήφων για το Δ.Σ., ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε στην «ΕτΔ» πως «το αποτέλεσμα δείχνει τη μεγάλη εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλει το ιατρικό σώμα για ακόμη μία φορά. Παράλληλα μας επιφορτίζει με μεγαλύτερη ευθύνη για να αγωνισθούμε με μαχητικότητα για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα του κλάδου μας».
Η καταμέτρηση, σε ό,τι αφορά στους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων, θα γίνει γνωστή σήμερα όπως και τα αποτελέσματα για τα άλλα όργανα.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here