Σάπκας: Στηρίζουμε την τέχνη και τους καλλιτέχνες

434

“Όπως γνωρίζετε, αρχές της πολιτιστικής μας πολιτικής από την έναρξη της θητείας μας είναι η συνέργεια, η αλληλεγγύη, το βήμα κι οι ευκαιρίες για δημιουργία στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, η διάδραση που κάνει τον πολίτη πρωταγωνιστή ως ενεργό συμμέτοχο στα δρώμενα, ενισχύοντας ή εξελίσσοντας παλιούς θεσμούς και δημιουργώντας καινούριους.
Για το σκεπτικό αυτής της πρωτοβουλίας:
Καταρχάς θεωρούμε ότι αποστολή μας είναι η προαγωγή της δημιουργίας και οι καλλιτέχνες συνεργάτες μας .
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλα έχουν παγώσει, κάνουμε αυτό που οι άλλοι δεν κάνουν. Απευθυνόμαστε στους επαγγελματίες καλλιτέχνες της πόλης και τους καλούμε να καταθέσουν προτάσεις τις οποίες θα βοηθήσουμε να υλοποιηθούν ώστε και η δημιουργία να συνεχιστεί, και να ανακουφιστούν οικονομικά οι δημιουργοί που είναι από τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία και η Λάρισα να συνεχίσει να είναι αυτό που μαζί προσπαθήσαμε από την αρχή της θητείας μας, πόλη του Πολιτισμού.
Οι προτάσεις πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στις επιταγές αυτής της περιόδου: τα σχήματα ολιγομελή, οι παραγωγές μικρές, που ή θα μαγνητοσκοπούνται και θα μεταδίδονται διαδικτυακά ή θα πραγματοποιούνται σε χώρους που θα επιτρέπεται τηρώντας τις οδηγίες ασφαλείας.
Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλές και ευφάνταστες προτάσεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ταλέντο, στην παιδεία, στο επίπεδο των καλλιτεχνών μας. Γι’ αυτό άλλωστε είναι πρωταγωνιστές στις περισσότερες διοργανώσεις μας.
Τις προτάσεις τους μπορούν να τις στείλουν στο email της Αντιδημαρχίας [email protected].
Η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απαραίτητη για την επιβίωσή μας, για την ψυχική μας ισορροπία, για την πνευματική μας ανάταση, για την επικοινωνία. Την έχουμε τόση ανάγκη όση και το φαγητό, τη βόλτα, την επαφή. Είδατε ότι την περίοδο του εγκλεισμού σε αυτήν καταφύγαμε.
Η τέχνη ενώνει, δε διαιρεί. Αποσυμπιέζει, παρηγορεί, αφυπνίζει, κινητοποιεί, βοηθάει τον άνθρωπο να κατανοήσει βαθύτερα τον εαυτό του και όσα συμβαίνουν γύρω του.
Αλλά τι θα ήταν η τέχνη χωρίς τους ανθρώπους της;
Το μήνυμα λοιπόν, αυτής της πρωτοβουλίας, όπως είπε και ο δήμαρχος, είναι: Στηρίζουμε την τέχνη και τους καλλιτέχνες. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ