Ρίχνουν παράνομα δίχτυα στις εκβολές του Πηνειού

365

Έναν παράνομο, άδικο και εντελώς εχθρικό για το περιβάλλον τρόπο ψαρέματος εφαρμόζουν δεκάδες ψαράδες στις εκβολές του Πηνειού ποταμού στην περιοχή των Μεσαγγάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» και όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ, καθημερινά (τόσο τις πρωινές ώρες αλλά κυρίως τις νυχτερινές) δεκάδες ψαράδες συγκεντρώνονται εκεί όπου το ποτάμι συναντάει το Αιγαίο για να ρίξουν τόσο τα δίχτυα τους όσο και τα πεζόβολά τους.

Ειδικά αυτήν την εποχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον εν λόγω υγροβιότοπο, καθώς είναι μια περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας τα ψάρια βρίσκουν καταφύγιο στο ποτάμι για να γεννήσουν.

«Βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνει αυτό και είναι εντελώς καταστρεπτική τακτική» εξηγεί στην «Ε» μάρτυρας, «δεν μπορείς να αντιδράσεις μεμονωμένα και άμεσα διότι βρίσκεις και τον μπελά σου, καθώς δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι ψαράδες».

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής και ανθρώπους που γνωρίζουν την κατάσταση «η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού στο Στόμιο τους έχει λύσει τα χέρια».

Κάποιοι ερασιτέχνες αλιείς σημειώνουν στην «Ε» πως το τελευταίο διάστημα είναι αρκετοί οι άγνωστοι ψαράδες που έρχονται και ψαρεύουν με δίχτυα στο σημείο και εικάζουν πως είναι Βούλγαροι επαγγελματίες. Ό,τι εθνικότητας και αν είναι όμως, το σίγουρο είναι πως πληγώνουν τον υγροβιότοπο και διαταράσσουν την οικολογική ισορροπία της περιοχής.

 Κ.Γ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here