Ρεσιτάλ για βιολοντσέλο και πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

217

Ρεσιτάλ για βιολοντσέλο και πιάνο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, την Τρίτη 1 Μαρτίου στις 21:00, με την τσελίστα Ανθή Παντώστη και την πιανίστα Αλεξάνδρα Γκασδρόγκα.

Οι δυο ταλαντούχες μουσικοί επιστρέφουν στην πόλη τους για μια συναυλία μουσικής δωματίου σε έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Φρέντερικ Σοπέν και Ντιμίτρι Σοστακόβιτς.

Πρόκειται για συνθέσεις από διαφορετικά μουσικά ρεύματα με αποκορύφωμα τη σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο του Σοστακόβιτς που γράφτηκε το 1934 -λίγο πριν τα έντονα φαινόμενα της λογοκρισίας στις τέχνες στη Σοβιετική Ένωση- και φέρει τον μουσικό σχολιασμό του συνθέτη στις εξελίξεις της εποχής.

Επιπλέον όμως, πρόκειται και για μια ταραχώδη περίοδο της ζωής του συνθέτη σε προσωπικό και συναισθηματικό επίπεδο, κάτι που αποτυπώνεται στην εμβληματική σονάτα του.

Η πολυακουσμένη δεύτερη σουίτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ σε Ρε ελάσσονα για σόλο βιολοντσέλο και η δωδέκατη σπουδή Σοπέν, op.25 ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της συναυλίας των δύο νεαρών Λαρισαίων ερμηνευτριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here