Ρένα Καραλαριώτου: «Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε τη Λάρισα πόλη που αξίζει να ζεις»

699

«Εμείς οι γυναίκες, μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης, για τα παιδιά μας, για τους γονείς μας, για τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη και θα την αλλάξουμε. Η Λάρισα, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, θα αποκτήσει Νέα Δημοτική Αρχή, Νέα Δήμαρχο, την πρώτη Γυναίκα Δήμαρχο. Με τη δική σας στήριξη. Με την δική σας ψήφο. Το θέλουμε και το μπορούμε, μα πάνω από όλα το αξίζουμε», είπε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.


Από το βήμα της εκδήλωσης της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» αφιερωμένη στις γυναίκες και σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου DivaniPalace, η κ.Καραλαριώτου αναφέρθηκε διεξοδικά στις προγραμματικές της θέσεις για το πώς η Λάρισα θα γίνει μια πόλη πρότυπο, μια πόλη που αξίζει να ζεις.«Ξεκινάμε μαζί ένα φιλόδοξο ταξίδι για να αποκτήσει η Λάρισα νέα δημοτική αρχή, νέα Δήμαρχο, νέους ανθρώπους με νέες ιδέες. Πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει να ενώνει τους ανθρώπους πάνω από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές. Για εμάς πρώτα και πάνω από όλα είναι η πόλη μας».


Τελευταίος
Η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις κινήσεις πανικού της απερχόμενης δημοτικής αρχής. «Ο κ. Καλογιάννης είναι ο τελευταίος σε αυτή την πόλη που μπορεί να μιλά για αρχές, αξίες και πολιτικό πολιτισμό. Έχει περάσει μία εβδομάδα, από τότε που πρότεινα να συμμετέχουμε όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Λάρισα σε τηλεοπτικό διάλογο, για να ενημερώσουμε τους Δημότες μας για τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Έχουν απαντήσει όλοι θετικά, εκτός από τον κ.Καλογιάννη. Ο οποίος λέει “ναι μεν, αλλά…”. Αφού, λοιπόν, δεν το κάνει ο κ.Καλογιάννης, ζητάμε εμείς, άμεσα, τη Σύγκληση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών ντιμπέιτ.
Για ένα συμβάν που έλαβε χώρα στο δικό του εκλογικό κέντρο, εγκαλεί εμάς, μιλά γενικά και αόριστα για κατασκευασμένο υλικό, απειλεί με μηνύσεις -και μετά τις απειλές κάνει και έκκληση για αντιπαράθεση με αρχές και αξίες. Προσπαθεί να μετατρέψει τη δική τους γκάφα, σε πρόβλημα της Πόλης. Του συνιστώ ψυχραιμία και σοβαρότητα. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ας βρει πρώτα ποιοι ευθύνονται για αυτό που έγινε, για να τους καταδικάσουμε και εμείς και όλη η Πόλη. Μαθήματα όμως από τον κ Καλογιάννη για αρχές, αξίες και πολιτισμό δεν δεχόμαστε», υπογράμμισε.


Το πρόγραμμά μας
Συνεργαζόμαστε με τους πολίτες και τους φορείς για μια Πόλη:
• Καθαρή, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών, που ήδη πληρώνουν πολλά, στο Κέντρο και στις γειτονιές.
• Με περισσότερο πράσινο και χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.
• Κίνητρα για χρήση ηλεκτρικών οχημάτων για λιγότερο καύσιμο.
• Δωρεάν παραχώρηση των αδιάθετων θέσεων στάθμευσης στους εργαζόμενους και στους εμπόρους, στα δύο δημοτικά πάρκινγκ στο κέντρο.
• Δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης στο κέντρο, αλλά και περιμετρικά του κέντρου με τη μέθοδο της μερικής ή ολικής αυτοχρηματοδότησης.
• Μείωση της τιμής του εισιτηρίου ως 50% για τους πολίτες, στις αστικές συγκοινωνίες, και με περισσότερα δρομολόγια.


• Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
• Δημιουργία ψηφιακής τάξης, σε όλα τα δημόσια σχολεία,με οθόνες FullScreen συνδεδεμένες με laptop στη θέση κάθε μαθητή.
• Δωρεάν Κάρτα Ασφάλισης για όλα τα παιδιά και τους μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες φροντίδας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
• Δίνουμε έμφαση στην κατάρτιση, την επανεκπαίδευση και την επανένταξη στην αγορά εργασίας.
• Στήριξη και ενίσχυση θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φροντιστήριο και το κοινωνικό φαρμακείο.
• Οργάνωση και σύνδεση σχολείων και αθλητικών σωματείων, στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού.


• Ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες, για λιγότερες επισκέψεις στο Δήμο και ταχύτερη εξυπηρέτηση, ψηφιακά αιτήματα και αποστολές.
• Ηλεκτρονική Κάρτα Δημότη.
• Λειτουργία ΚΕΠ και ανταποκριτή του ΟΓΑ σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και λειτουργία ΚΕΠ Υγείας σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.
• Δημιουργία Κέντρων Καθημερινότητας Δημότη, όπου οι δημότες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.
• Συνεργεία Άμεσης Επέμβασης ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταποκρίνεται και να επιλύει τα αιτήματα καθημερινότητας που υποβάλει ο Δημότης.
• Απόφαση ζωής, είναι να εντάξουμε τον Πηνειό στην ζωή της πόλης.
• Προχωράμε στην αποκάλυψη και ανάδειξη του συνόλου του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης της Λάρισας, με στόχο την υλοποίηση παραστάσεων.

Το δίλημμα των εκλογών
«Έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη γνώση να πάμε τη Λάρισα Μπροστά. Θέλω να γίνετε οι πολλαπλασιαστές του μηνύματος μας -εσείς οι γυναίκες είστε οι σύμμαχοι μου σε αυτόν τον αγώνα. Μόνο με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να κερδίσουμε. Να αλλάξουμε την πόλη. Για εμάς και τα παιδιά μας. Για όλους αυτούς που νοιαζόμαστε και αγαπάμε.
Το πρόγραμμα μας, οι νέες ιδέες μας, η ομάδα μας με τους νέους και πιο έμπειρους ανθρώπους μπορούν να κάνουν τα δικά σας θέλω πράξη. Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε τη Λάρισα πόλη που αξίζει να ζεις, πόλη που ξεχωρίζει, πόλη που καινοτομεί, που κρατά παιδιά μας στον τόπο μας.Το μέλλον μας είναι στα δικά μας χέρια.
Θα χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια ή θα έχουμε νέα Δήμαρχο, νέους ανθρώπους, νέο σχέδιο για την Πόλη και τους Δημότες; Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών. Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε. Γιατί εμείς μπορούμε καλύτερα», κατέληξε η κ.Καραλαριώτου.

Κείμενο Ομιλίας της υποψήφιας δημάρχου Λαρισαίων, κ.Ρένας Καραλαριώτου

“Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ από καρδιάς, για την αποψινή δυναμική παρουσία σας.
Η θετική ανταπόκρισή σας, στο κάλεσμα της δημοτικής μας παράταξης, λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες για το μέλλον του Δήμου μας εκλογές , αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον, αλλά και την αγωνία σας, για την πόλη της καρδιάς μας.
Η παρουσία σας εδώ μου δίνει δύναμη, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, σιγουριά.
Εμείς οι γυναίκες, μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Για τα παιδιά μας.
Για τους γονείς μας.
Για το όνειρα και τις ελπίδες μας.
Για όλους αυτούς που νοιαζόμαστε και αγαπάμε.
Για όλους αυτούς αγωνιζόμαστε.
Θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη και θα την αλλάξουμε.
Η Λάρισα είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, θα αποκτήσει
Νέα Δημοτική Αρχή
Νέα Δήμαρχο
Την πρώτη Γυναίκα Δήμαρχο.
Με την δική σας στήριξη.
Με την δική σας ψήφο.
Να είστε βέβαιοι για αυτό.
Το θέλουμε και το μπορούμε.
Μα πάνω από όλα το αξίζουμε.

Φίλες και φίλοι,
Ο κ. Καλογιάννης είναι ο τελευταίος σε αυτή την πόλη που μπορεί να μιλά για αρχές, αξίες και πολιτικό πολιτισμό.
Και εξηγώ γιατί:
Πρώτον, έχει περάσει μία εβδομάδα, από τότε που πρότεινα να συμμετέχουμε όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Λάρισα σε τηλεοπτικό διάλογο.
Για να ενημερώσουμε τους Δημότες μας για τις θέσεις και τις προτάσεις μας.
Έχουν απαντήσει όλοι θετικά, εκτός από τον κ.Καλογιάννη. Ο οποίος λέει “ναι μεν, αλλά…”.
Αφού, λοιπόν, δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής, ζητάμε εμείς, από τον κ.Καλογιάννη να προχωρήσει, άμεσα,στη Σύγκληση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών ντιμπέιτ.
Δεύτερον, αντιδήμαρχος και υποψήφιος με τον κ. Καλογιάννη απειλεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους στα hotspot, ότι αν εκλεγώ θα τους απολύσω!!!
Το ίδιο γίνεται, συστηματικά, και με τους συμβασιούχους του Δήμου –τους λένε ότι αν εκλεγώ θα τους απολύσω!!!
Σε αυτή την αντιπαράθεση με αρχές και αξίες και πολιτικό πολιτισμό αναφέρεται ο κ. Καλογιάννης;
Τρίτον, ο κ. Καλογιάννης, αν και είχε δεσμευτεί στις εκλογές του 2014 ότι θα καταργήσει τις απευθείας αναθέσεις, έσπασε κάθε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων στην πενταετή θητεία του. Σε αυτές τις αρχές και αξίες αναφέρεται ο κ. Καλογιάννης;
Τέταρτον, ο κ. Καλογιάννης υπόσχεται στις εκλογές του 2019, ό,τι είχε υποσχεθεί στις εκλογές του 2014 και δεν έκανε. Σε αυτές τις αρχές και αξίες αναφέρεται ο κ. Καλογιάννης;
Πέμπτον, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να εμφανιστεί ως ανεξάρτητος και ως δήθεν ακομμάτιστος. Δεν σέβεται ούτε καν τους ψηφοφόρους που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτές τις αρχές και αξίες αναφέρεται ο κ. Καλογιάννης;
Και ένα τελευταίο.
Για ένα συμβάν που έλαβε χώρα στο δικό του εκλογικό κέντρο, εγκαλεί εμάς, μιλά γενικά και αόριστα για κατασκευασμένο υλικό, απειλεί με μηνύσεις -και μετά τις απειλές κάνει και έκκληση για αντιπαράθεση με αρχές και αξίες.
Προσπαθεί να μετατρέψει τη δική τους γκάφα, σε πρόβλημα της Πόλης.
Του συνιστώ ψυχραιμία και σοβαρότητα. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ας βρει πρώτα ποιοι ευθύνονται για αυτό που έγινε, για να τους καταδικάσουμε και εμείς και όλη η Πόλη.
Μαθήματα όμως από τον κ Καλογιάννη για αρχές, αξίες και πολιτισμό δεν δεχόμαστε.

Φίλες και φίλοι,
Ξεκινάμε μαζί ένα φιλόδοξο ταξίδι για να αποκτήσει η Λάρισα νέα δημοτική αρχή, νέα Δήμαρχο, νέους ανθρώπους με νέες ιδέες.
Ένα ταξίδι με πυξίδα τις αρχές μας και την αγάπη για το τόπο που ζούμε.
Εμείς πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει να ενώνει τους ανθρώπους πάνω από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές.
Για εμάς πρώτα και πάνω από όλα είναι η πόλη μας.
Εμείς πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει να λειτουργεί δημοκρατικά στην ουσία και στην καρδιά της.
Να λειτουργεί με διαφάνεια.
Με διαρκή διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς της πόλης χωρίς αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές.
Να δίνει λογαριασμό για το που και πως αξιοποιούνται τα χρήματα των δημοτών.
Να νοιάζεται.
Για την εργαζόμενη μητέρα.
Για αυτούς που μας μεγάλωσαν.
Για το πώς τα παιδιά μας θα έχουν την καλύτερη φροντίδα και εκπαίδευση.
Για το πώς τα παιδιά μας θα έχουν ευκαιρίες απασχόλησης στο τόπο μας και δεν θα χρειάζεται να μεταναστεύουν.
Για το πώς οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν το αθλητικό ή το δημιουργικό τους ταλέντο.
Για το πώς μια μητέρα με το καροτσάκι θα μπορεί να περπατά στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς με ασφάλεια.
Για το πώς μια πόλη θα είναι φιλική σε ένα πολίτη ΑΜΕΑ.
Για το πώς θα προσφέρουμε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για το σύνολο και όχι για μέρος του πληθυσμού.
Για το πώς μια πόλη θα έχει οργανωμένους χώρους πράσινου για τους δημότες και τις οικογένειες.
Για το πώς θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίκτυο ασφάλειας και αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.
Για το πώς μία πόλη δεν θα αφήνει κανένα αδέσποτο ζώο αβοήθητο, κανένα αδέσποτο ζώο στο δρόμο.
Για το πώς μπορούμε να μετακινούμαστε στην πόλη με λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα και καλύτερο οδικό δίκτυο.
Για το πώς μια πόλη θα ενισχύει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.
Και ιδιαίτερα τα αίσθημα ασφάλειας των γονιών μας.
Για το πώς θα έχουμε επαρκείς χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτιστικής έκφρασης.
Για το πώς θα μπορέσει ο Δήμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του ψηφιακά, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία για το πολίτη.
Για το πώς θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στα αιτήματα καθημερινότητας στην γειτονιά του.
Για το πώς θα δώσουμε ευκαιρίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης για τους ανέργους αλλά και για όλους τους πολίτες.
Για το πώς η πόλη μας θα γίνει τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο.
Για το πώς θα στηρίξουμε τους φορείς πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, τα σωματεία άθλησης.
Για το πώς η πόλη μας θα στηρίξει και θα προβάλλει την πρωτογενή παραγωγή της.
Για το πώς θα κερδίσει η πόλη μεγάλα έργα και επενδύσεις που θα επιτρέψουν στα παιδιά μας να μείνει στο τόπο μας, στους ανέργους να βρουν μια αξιοπρεπή θέση εργασίας, να μειώσουμε τα ποσοστά φτώχειας, να βοηθήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις να γίνουν ισχυρότερες.
Θέλουμε το μέλλον και το θέλουμε τώρα.
Θέλουμε την Λάρισα πόλη πρότυπο και τη θέλουμε τώρα.
Θέλουμε την Λάρισα της καινοτομίας και τη θέλουμε τώρα.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια.
Φίλες αι φίλοι,
Όλοι μας ξέρουμε ότι το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο, η χώρα θα έχει μια νέα κυβέρνηση.
Και το ερώτημα σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τι ψηφίζουν
είναι ποιος μπορεί να διεκδικήσει και να φέρει περισσότερα έργα και χρηματοδοτήσεις για τη πόλη.
Εγώ ή ο κ. Καλογιάννης;
Ο κ. Καλογιάννης απέτυχε να πείσει την κυβέρνηση που στήριζε να κάνει ένα μεγάλο έργο στην πόλη μας.
Θα πετύχει να ωφελήσει την πόλη με μία νέα κυβέρνηση;
Ασφαλώς και δεν μπορεί.
Ψηφίστε για το συμφέρον της πόλης.
Πάνω από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές.
Αυτό επιβάλει το συμφέρον της Λάρισας,
Το συμφέρον κάθε Δημότη.
Φίλες και φίλοι
Το πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης «Λάρισα Μπροστά» είναι αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από εξειδικευμένους επιστήμονες και φορείς της πόλης μας, αλλά και ενός ευρύτερου δημόσιου διαλόγου με τους πολίτες.
Το πρόγραμμά μας είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.
Δίνει βάρος στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, σε συγκεκριμένους τομείς, που η πόλη μας έχει μείνει πίσω.
Σχεδιάζει και διεκδικεί τη χρηματοδότηση σε μια σειρά από μεγάλα έργα που μπορούν να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να προσελκύσουν νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.
Έχουμε ξεκάθαρες προτεραιότητες για μια Λάρισα Ανθρώπινη, Σύγχρονη, Ευρωπαϊκή.
Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους πολίτες και τους φορείς της πόλης για μία Πόλη:
Καθαρή, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών, που ήδη πληρώνουν πολλά.
Καθαρή στο Κέντρο και στις γειτονιές.
Με εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας.
Επίτευξη των φιλόδοξων στόχων, που θέτει η Ευρώπη και η Ελλάδα, για το δραστικό περιορισμό των απορριμμάτων στις χωματερές και ενίσχυση της ανακύκλωσης-επαναχρησιμοποίησης των πεταμένων υλικών.
Σταδιακή εφαρμογή των τεσσάρων ρευμάτων συλλογής απορριμμάτων με μπλε, πράσινο, κίτρινο και καφέ κάδο.
Με ενημέρωση του Δημότη να κάνει διαλογή στην πηγή.
Σχεδιάζουμε μια πόλη με περισσότερο πράσινο και χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.
Περισσότερο πράσινο στους μεγάλους χώρους που διεκδικεί ο Δήμος.
Στο Στρατόπεδο Μπουγά, στην έκταση του ΕΘΙΑΓΕ.
Εμπλουτισμό και ανανέωση του αστικού πρασίνου στο Αισθητικό Άλσος, Πάρκο Χρωμάτων, Αλκαζάρ.
Κίνητρα για χρήση ηλεκτρικών οχημάτων για λιγότερο καύσιμο.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα δημοτικά κτίρια και πράσινες στέγες για συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σχεδιάζουμε μια πόλη με σύγχρονες πολιτικές για λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Δωρεάν παραχώρηση των αδιάθετων θέσεων στάθμευσης στους εργαζόμενους και στους εμπόρους, στα δύο δημοτικά πάρκινγκ στο κέντρο.
Δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης στο κέντρο αλλά και περιμετρικά του κέντρου με τη μέθοδο της μερικής ή ολικής αυτοχρηματοδότησης.
Μείωση της τιμής του εισιτηρίου ως 50% για τους πολίτες, στις αστικές συγκοινωνίες, και με περισσότερα δρομολόγια.
Έξυπνοι σηματοδότες για να προσαρμόζονται ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ανάγκες.
Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, οι πεζοδρομήσεις θα ακολουθήσουν και δεν θα προηγηθούν των παραπάνω μέτρων.
Γιατί μόνο αν γίνουν τα πράγματα με τη σωστή σειρά, τα κυκλοφοριακά προβλήματα θα γίνουν λιγότερα και όχι περισσότερα όπως είναι σήμερα με τους ερασιτεχνισμούς του κ. Καλογιάννη.
Σχεδιάζουμε μια πόλη με περισσότερο φως σε κάθε γειτονιά.
Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και μεγάλης φωτιστικής απόδοσης στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους.
Το έργο αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να χρειασθεί να πληρώσει ο Δήμος και οι Δημότες ούτε ένα ευρώ.
Ο κ. Καλογιάννης είναι ακόμα στις μελέτες.
Κρατά την πόλη στο σκοτάδι.
Σχεδιάζουμε μια πόλη με τα καλύτερα δημόσια σχολεία και ολοκληρωμένο δίκτυο Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Άμεση αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για κατασκευή σύγχρονων εκπαιδευτικών μονάδων και ολοκληρωμένου δικτύου παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
Δημιουργία ψηφιακής τάξης, σε όλα τα δημόσια σχολεία σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Με οθόνες FullScreen συνδεδεμένες με laptop στη θέση κάθε μαθητή.
Δωρεάν Κάρτα Ασφάλισης για όλα τα παιδιά και τους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες φροντίδας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Έμφαση στην υγιεινή και ασφαλή διατροφή.
Ενημερωτικές δράσεις για τη σωστή διαπαιδαγώγηση, τη ψυχολογική υποστήριξη για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, την πρόληψη εξαρτήσεων, τις συνέπειες του καπνίσματος, το bulling, τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Σχεδιάζουμε μια πόλη με ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και προληπτικές εξετάσεις για το σύνολο των πολιτών.
Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας σε κάθε διαμέρισμα για ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη και παροχή συμβουλών.
Πρόγραμμα Προληπτικών Εξετάσεων (για το Μαστό, αρτηριακή πίεση, ηπατίτιδα Β, HIV/AIDS και Διαβήτη κ.α.) για το σύνολο των Δημοτών.
Ίδρυση Κέντρου Εθελοντών δοτών μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας».
Προγράμματα για την προστασία των ευπαθών ομάδων και τη πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σχεδιάζουμε νέες πολιτικές για την Καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας.
Δίνουμε έμφαση στην κατάρτιση, την επανεκπαίδευση και την επανένταξη στην αγορά εργασίας.
Η αξιοπρεπής θέση εργασίας πρέπει να είναι η πρώτη μας επιλογή για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Η επιδοματική πολιτική είναι αναγκαία για όσο διάστημα χρειασθεί να στηρίξουμε τους πολίτες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Για αυτό και φροντίζουμε για την:
Οικονομική ενίσχυση σε απόρους.
Στήριξη και ενίσχυση θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φροντιστήριο και το κοινωνικό φαρμακείο.
Κοινωνικό Συσσίτιο σε συνεργασία με την Εκκλησία.
Διανομή τροφίμων και ρούχων σε άπορους συμπολίτες.
Σχεδιάζουμε στοχευμένες δράσεις για να ενισχύσουμε την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης.
Σχεδιάζουμε μια πόλη πρωταθλήτρια στον Αθλητισμό.
Οργάνωση και σύνδεση σχολείων και αθλητικών σωματείων, στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού.
Κατασκευή νέων και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε χώρους που ανήκουν σε κρατικούς φορείς της πόλης.
Σχεδιάζουμε μια πόλη πρότυπο στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών.
Ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες, για λιγότερες επισκέψεις στο Δήμο και ταχύτερη εξυπηρέτηση.
Ψηφιακά αιτήματα και αποστολές.
Δημιουργία Application για τον πολίτη «H Πόλη μου στο Κινητό» στην οποία θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση θεμάτων του Δήμου, Έξυπνη Στάθμευση (ενημέρωση διαθέσιμων θέσεων και αυτόματης πληρωμής μέσω κατάλληλων υποδομών), ενημέρωση για κινδύνους και καθοδήγηση, αιτήματα για παροχή έκτακτης βοήθειας από τους Δημότες προς τις αρχές και το Δήμο, ενημέρωση για εκδηλώσεις, προσφορές καταστημάτων από τοπική αγορά κ.α.
Ηλεκτρονική παρακολούθηση ικανοποίησης αιτημάτων των πολιτών.
Για να γνωρίζει και ο πολίτης και η δημοτική αρχή που βρίσκεται και πότε θα ικανοποιηθεί το αίτημα από τις υπηρεσίες.
Δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε πλατείες, κοινόχρηστους χώρους, σχολεία, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και οικισμούς.
Προώθηση πολιτικών διά βίου μάθησης με κύριους στόχους την καταπολέμηση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος.
Σχεδιάζουμε ένα Δήμο με νέες Δημοτικές Υπηρεσίες σε όλους τους Δημότες:
Ηλεκτρονική Κάρτα Δημότη.
Λειτουργία ΚΕΠ και ανταποκριτή του ΟΓΑ σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Λειτουργία ΚΕΠ Υγείας σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.
Δημιουργία Κέντρων Καθημερινότητας Δημότη, όπου οι δημότες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους με Τράπεζες και Δημόσιο και την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων προς το Δήμο.
Συνεργεία Άμεσης Επέμβασης ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταποκρίνεται και να επιλύει τα αιτήματα καθημερινότητας που υποβάλει ο Δημότης.
Ψηφιακός Οδηγός Υπηρεσιών και Εκδηλώσεων,
Ψηφιακός Οδηγός Τουριστικής Προβολής,
Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός τσέπης,
Ψηφιακή Περιήγηση Μουσείων και Χώρων Πολιτισμού.
Σχεδιάζουμε να εκμεταλλευτούμε επιτέλους τον Πηνειό και το Αρχαίο Θέατρο.
Απόφαση ζωής, είναι να εντάξουμε τον Πηνειό στην ζωή της πόλης.
Προχωράμε στην Επικαιροποίηση και υλοποίηση της εγκεκριμένης μελέτης του ΥΠΕΧΩΔΕ για δημιουργία Οικολογικού Πάρκου που θα περιλαμβάνει :
Μουσείο Χλωρίδας και Πανίδας και Γεωλογίας του Πηνειού,
Μικρό Λαογραφικό με τα σύνεργα αλιείας και κυνηγιού στο παρελθόν
Μουσείο αναπαραστάσεων της ιστορικής εξέλιξης του ποταμού
Κέντρο Ορνιθολογίας και Ιχθυολογίας,
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Αίθουσα διαλέξεων και κτίριο διοίκησης
Δημιουργία πυρήνων υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, προσαρμοσμένων σε ομάδες ηλικιών,
Χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων δυναμικού 1.000 θέσεων απέναντι από την συνοικία Παπασταύρου δίπλα στον κόμβο,
Χώρο Υδάτινου Πάρκου τύπου WATERLAND και αίθουσα αναψυχής χωρητικότητας 600 ατόμων σε συνέχεια του χώρου στάθμευσης,
Εστιατόριο πλησίον του κόμβου του αεροδρομίου, με αυτόνομο χώρο στάθμευσης
Τεχνητή λίμνη, εφόσον βέβαια επιτευχθεί σταθερή ροή των υδάτων, από το ύψος των παλαιών σφαγείων, στην οποία θα έχουν θέαση οι παραπάνω εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής.
Περιβαλλοντική Προστασία Πηνειού.
Αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.
Σύνδεση με το κατοικημένο περιβάλλον και ένταξη στον αστικό ιστό (διάβαση πεζών, γέφυρες, σκάλες, ράμπες κ.α.).
Δημιουργία παραποτάμιων διαδρομών.
Τελειώνουμε με τις δικαιολογίες και τις αναβολές και αξιοποιούμε επιτέλους το Αρχαίο Θέατρο
Προχωράμε στην αποκάλυψη και ανάδειξη του συνόλου του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης της Λάρισας.
Στόχος είναι να καταστεί το Αρχαίο Θέατρο πλήρως λειτουργικό για υλοποίηση παραστάσεων.
Ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων των κτισμάτων.
Αποκατάσταση και επανάχρηση των εγκαταλειμμένων κτισμάτων της περιοχής.
Επανασχεδιασμός των χώρων πρασίνου, ώστε να αναδεικνύονται τα μνημεία κάνοντας την περιοχή πιο φιλική και ελκυστική στον επισκέπτη.
Σχεδιασμός νέων πολιτιστικών θεσμών και Ανάδειξη δικτύου πολιτιστικών διαδρομών μεταξύ των σημαντικότερων στοιχείων της περιοχής, με σήμανση και επεξηγηματικές πινακίδες, που θα προορίζονται για περίπατο
Σχεδιάζουμε μια νέα στρατηγική για τον Τουρισμό.
Με έμφαση στον:
Επιχειρηματικό Τουρισμό.
Συνεδριακό / Εκθεσιακό Τουρισμό για την προσέλκυση δραστηριοτήτων Συνεδρίων και Εκθέσεων.
Ιατρικό Τουρισμό, στον οποίο η Λάρισα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και σύγχρονες υποδομές και υψηλής εξειδίκευσης ιατρικό επιστημονικό προσωπικό .
Τουρισμό Ειδικών Δραστηριοτήτων και Ειδικών Γεγονότων (αθλητικός, εκπαιδευτικός, πολιτισμός κ.λπ.), τομείς στους οποίους ομοίως η Λάρισα διαθέτει επίσης συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Με έμφαση σε:
Ανάπτυξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής και δημιουργικής οικονομίας, ιδίως με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και του πλούσιου πολιτιστικού κεφαλαίου και δυναμικού της Πόλης .
Συντονισμένες δράσεις με τοπικές επιχειρήσεις, φορείς και άλλους δήμους για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την ένταξή της σε αναπτυξιακά τουριστικά προγράμματα με στόχο την αύξηση της εμπορικής κίνησης και οικονομίας.
Σχεδιάζουμε νέες πολιτικές στήριξης της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας

Φίλες και Φίλοι,
Ως Πολιτικός Μηχανικός έχω μάθει να κτίζω σε στέρεες βάσεις. Να δεσμεύομαι μόνο για πράγματα που εγώ και οι συνεργάτες μου μπορούμε να κάνουμε πράξη.
Ως άνθρωπος που έχω υπηρετήσεις από θέσεις ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχω αποδείξει ότι μπορώ να κάνω έργο στην πράξη και όχι στα λόγια.
Έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη γνώση να πάμε τη Λάρισα Μπροστά. Ο Δήμος μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα τέσσερα χρόνια. Ως εδώ.
Ξεκινάμε μαζί.
Με όνειρα και φιλοδοξίες.
Με τη δική σας στήριξη, με τη δική σας εμπιστοσύνη, ασφαλώς μπορούμε καλύτερα.
Για να κερδίσουμε τον αγώνα θέλω όμως και τη δική σας βοήθεια.
Θέλω να γίνεται πολλαπλασιαστές του μηνύματος μας.
Εσείς οι γυναίκες είστε οι σύμμαχοι μου σε αυτόν τον αγώνα.
Στη γειτονιά σας.
Στο χώρο εργασίας σας.
Στους φίλους και τους συγγενείς σας.
Μόνο με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να κερδίσουμε.
Να αλλάξουμε την πόλη.
Για εμάς και τα παιδιά μας.
Για όλους αυτούς που νοιαζόμαστε και αγαπάμε.
Το πρόγραμμα μας.
Οι νέες ιδέες μας.
Η ομάδα μας με τους νέους και πιο έμπειρους ανθρώπους .
Μπορούν να κάνουν τα δικά σας θέλω πράξη.
Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε τη Λάρισα πόλη που αξίζει να ζεις.
Πόλη που ξεχωρίζει.
Πόλη που καινοτομεί
Που προσφέρει σε όλους σύγχρονες και ανθρώπινες υπηρεσίες.
Που κρατά παιδιά μας στο τόπο μας.
Το μέλλον μας είναι στα δικά μας χέρια.
Θα χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια ή θα έχουμε νέα Δήμαρχο, νέους ανθρώπους, νέο σχέδιο για την Πόλη και τους Δημότες;
Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών.
Οι πολίτες ενημερώνονται, συγκρίνουν και αποφασίζουν.
Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε.
Γιατί εμείς μπορούμε καλύτερα.
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here