Ρένα Καραλαριώτου: Σημαντική ευκαιρία για δήμους και πολίτες το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις»

72

Την ανάγκη μετάβασης των δήμων στην ψηφιακή εποχή, με την ανάπτυξη ευρείας γκάμας ψηφιακών λειτουργιών και υπηρεσιών προς τους πολίτες, υπογραμμίζει η γενική γραμματέας Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και γ.γ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Με αφορμή το τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, στις εργασίες του οποίου παρίσταται, αλλά και τις ανακοινώσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, για το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις», η κ.Καραλαριώτου τονίζει πως οι Δήμοι όλης της χώρας έχουν, πλέον, στα χέρια τους την ευκαιρία και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να ενισχύσουν την ψηφιακή τους ανάπτυξη, προς όφελος των πολιτών.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ευκαιρία να ενισχύσουμε τις ψηφιακές δυνανατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να βελτιώσουμε, εν τέλει, την ποιότητα ζωής των πολιτών. Υγεία, Εκπαίδευση, Διαχείριση Πόρων, Δημοτικές Υπηρεσίες, Μεταφορές και Επικοινωνίες είναι πεδία προς άμεση διερεύνηση για την ανάπτυξη ψηφιακών λειτουργιών και εφαρμογών, οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.

Το γεγονός πως η Ελλάδα παρέχει αυτή τη στιγμή στους πολίτες της περί τις 1.300 ψηφιακές υπηρεσίες είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ.Κυριάκου Πιερρακάκη για τη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή -πρόκειται για έργο τεράστιας σημασίας, η χρησιμότητα του οποίου αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το πρόγραμμα “Έξυπνες Πόλεις”, που αναμένεται να τρέξει το επόμενο διάστημα, σημαίνει πως έχουν τεθεί ήδη ισχυρές βάσεις για τη μετάβαση και των δήμων στην ψηφιακή εποχή. Μένει σε μας, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, ώστε με διάλογο και απόλυτη ενσυναίσθηση σχετικά με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών να καταθέσουμε τις προτάσεις μας», σημειώνει η γενική γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κ.Καραλαριώτου έχει παρουσιάσει, ως επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», πλέγμα προτάσεων για την «Έξυπνη Πόλη», που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Ηλεκτρονική Κάρτα Δημότη, την ηλεκτρονική Πύλη Επιχειρηματικότητας, την ηλεκτρονική Διαχείριση Υδάτινων Πόρων, ψηφιακές δράσεις τηλε-πρόνοιας και φροντίδας, ηλεκτρονική διαχείριση κυκλοφορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here