Ρένα Καραλαριώτου: Προκήρυξη της δημοτικής αρχής χωρίς κριτήρια μοριοδότησης εμπαίζει εκατοντάδες συμπολίτες μας

312

Στην έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, μόλις δύο ημέρες πριν δηλαδή, αποφασίσθηκε η πρόσληψη 113 υπαλλήλων ορισμένου χρόνου έως οκτώ μήνες για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων.

Η θέση της παράταξής μας, δια των εκπροσώπων μας, ήταν η μέγιστη δυνατή δημοσιοποίηση της πρόσκλησης και η ύπαρξη αντικειμενικών κριτήριων μοριοδότησης, καθώς και η αξιολόγηση των υποψηφίων.

Ωστόσο, στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, η σύνταξη της οποίας αποτελεί, ως γνωστόν, ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής διαπιστώσαμε αφενός το πολύ σύντομο διάστημα της υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, που ήταν μόλις δύο ημέρες, και αφετέρου την παντελή απουσία κριτηρίων μοριοδότησης των υποψηφίων!

Παρά το μικρό χρονικό διάστημα για υποβολή των αιτήσεων εκατοντάδες συμπολίτες μας υπέβαλαν αιτήσεις για κάλυψη των παραπάνω θέσεων χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ποια θα είναι η διαδικασία μοριοδότησης και κατάταξης των υποψηφίων!

Αποτέλεσμα της στρεβλής αυτής πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής ήταν να δημιουργηθούν φρούδες ελπίδες για εργασία σε εκατοντάδες ανέργους συμπολίτες μας μέσω μιας πρόχειρης και αδιαφανούς διαδικασίας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να παγώσει οποιαδήποτε διαδικασία, να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και να ληφθούν τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα που θα καταστήσουν τη διαδικασία νόμιμη και διαφανή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here