Ρένα Καραλαριώτου: Κίνδυνος για την υγεία των νηπίων στο 19ο Νηπιαγωγείο της πόλης

324

«Στις 22 Μαρτίου 2018 λήφθηκε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας για επισκευές και συντηρήσεις διαφόρων σχολείων του Δήμου. Για το 19ο νηπιαγωγείο προβλεπόταν ότι θα αποξηλώθει η παλιά σωλήνωση της αποχέτευσης στις τουαλέτες λόγω διαρροών και θα τοποθετούνταν καινούρια με σωστή κλίση. Επίσης, με την ίδια απόφαση προβλεπόταν η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στην αυλή των νηπίων. Δυστυχώς ούτε το 2018, ούτε το 2019 εφαρμόστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα πλέον επιβάλλεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθώς τίθεται θέμα σοβαρό ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας των νήπιων».
Τα παραπάνω δήλωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο 19ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, επί της οδού Χατζοπούλου, συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ Αθανάσιο Μαμάκο και Δημήτρη Παπαποστόλου, μετά από πρόσκληση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ Νικη Τσακοπιάκου .
Εκεί η κ. Καραλαριώτου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τη διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Ευαγγελία Τσιαντούλη , καθώς και από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νηπιαγωγείο.
«Επισκεφθήκαμε σήμερα το 19ο Νηπιαγωγείο, προκειμένου να ενημερωθούμε δια ζώσης και να διαπιστώσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει . Το νηπιαγωγείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις τουαλέτες, καθώς οι ακαθαρσίες λιμνάζουν λόγω προβλήματος στις σωληνώσεις με κίνδυνο την υγεία των μικρών παιδιών. Απαιτείται επίσης ένα ακόμη wc, καθώς υπάρχουν τέσσερα wc για 104 παιδιά! Τέλος, διαπιστώνεται σοβαρο πρόβλημα με την καθαριότητα, ενώ για λόγους ασφαλείας καθίσταται επιτακτική η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στην αυλή.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το 19ο νηπιαγωγείο καταδεικνύουν, για ακόμη μια φορά, την επιτακτική ανάγκη να ασχοληθεί η δημοτική αρχή σοβαρά , με προγραμματισμό και σχέδιο, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στο σύνολο των σχολικών μονάδων, με προτεραιότητα τα νηπιαγωγεία. Αναμένουμε από την δημοτική αρχή να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε στη δήλωση της η κα Καραλαριώτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here