Ραγδαία η ανάπτυξη του οικισμού Πλατιάς Αμμου Καρίτσας

541

Τα προβλήματα που απασχολούν τον νέο οικισμό της Πλατιάς Άμμου Καρίτσας αλλά και η ραγδαία ανάπτυξή του συζητήθηκαν στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Εξωραϊστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου του νέου οικισμού, που έγινε στην ταβέρνα «ο Πλατύς», παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Δήμκος στην εισήγησή του μίλησε για τα προβλήματα που απασχολούν τον οικισμό. Στη συνέλευση επισημάνθηκε ότι στα 27 χρόνια που πέρασαν, ο Σύλλογος ανέδειξε με πολλαπλές δραστηριότητες τον πλούτο, το φυσικό κάλος της Καρίτσας και του Κισσάβου αλλά και τις σμαραγδένιες παραλίες της, καθώς και τα βυζαντινά μνημεία του 11ου και του 12ου αιώνα.
Αποκορύφωμα όλων αυτών των προσπαθειών ήταν να αναγνωρισθεί ως νέος οικισμός η περιοχή της Πλατιάς Άμμου η οποία εντάχθηκε σε σχέδιο πόλης. Επίσης έγινε και επίσημα η ονομασία οδών και πλατειών του νέου οικισμού.
Η ραγδαία ανάπτυξη του οικισμού της Πλατιάς Άμμου οφείλεται, όπως τόνισε η διοίκηση του Συλλόγου, σε όλους τους διατελέσαντες προέδρους και κοινοτικά συμβούλια της Κοινότητας Καρίτσας από το 1992 μέχρι σήμερα, καθώς και στον αναπτυξιακό σύνδεσμο, σε όλους τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια του πρώην Δήμου Ευρυμενών και του Δήμου Αγιάς.
« Εκείνος όμως που δικαιούται τη μεγαλύτερη επιβράβευση είναι ο σημερινός δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας και οι άξιοι συνεργάτες του, καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς, οι τεχνικές, οικονομικές υπηρεσίες, το τμήμα Πολεοδομίας, το τμήμα Τουρισμού, η Υπηρεσία ΔΕΥΑΛ Αγιάς και η υπηρεσία καθαριότητας.
Ένας από τους άξιους συνεργάτες του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα είναι και ο σημερινός αντιδήμαρχος Γιώργος Γιάνναρος από Καρίτσα. Είναι ο δικός μας άνθρωπος, ο άνθρωπος (σκαπανέας) που τρέχει ολημερίς και ολοβραδίς για να δίνει λύση στα όποια προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμκος.
Δεν παρέλειψε η Διοίκηση να επαινέσει για την τεράστια προσφορά τους στην ανάπτυξη της περιοχής όλους τους παλιούς νομάρχες και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα και τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, τον γενικό διευθυντή κ. Κώστα Μέγα, την τεχνική υπηρεσία και προσωπικά τον διευθυντή κ. Χρήστο Λυτροκάπη και το τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας.
Ακόμη ιδιαίτερη μνεία έγινε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Λάρισας και ιδιαίτερα στην προϊσταμένη κ. Σταυρούλα Σδρόλια, τη Δασική Υπηρεσία Λάρισας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και στην πρ. γραμματέα κ. Γερακούδη και τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Αναφορά έγινε και στη συμβολή των μέσων ενημέρωσης όσον αφορά στην ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής αλλά και του έργου του Συλλόγου. Ακόμη σημαντική είναι, όπως τονίστηκε, η συνεισφορά του προέδρου της τοπικής ενότητας Καρίτσας κ. Στέλιου Οικονόμου και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου. Τέλος, ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Μπαρμπούτης μαζί με τον ταμία κ. Νίκο Μπασδραβάλα ανακοίνωσαν τα οικονομικά του Συλλόγου τα οποία εγκρίθηκαν ομοφώνως.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here