Δεν “έφταιγε” το νερό για τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Κρανιά Ελασσόνας

792

Δόθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της ανάλυσης του νερού από την ΔΕΥΑ Λάρισας στην ΔΕΥΑ Ελασσόνας και σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν βρέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία στο νερό που να δικαιολογούν το περιστατικό με τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα και την επόμενη ημέρα στο χωριό Κρανιά Ελασσόνας.

Αναλυτικά:

“Η υπηρεσία μας μετά τις αναφορές (Δευτέρα 29-4-19) που είχε για έντονα κρούσματα γαστρεντερικών διαταραχών στην Κρανιά Ελασσόνας, προχώρησε σε άμεση εκτροπή του πηγαίου νερού από την δεξαμενή υδροδότησης και αύξησε άμεσα την παροχή χλωρίου στη δεξαμενή.

Την Τρίτη το πρωί πήρε δείγματα νερού από 4 σημεία (ένα από την γεώτρηση της Βαλανίδας, ένα από το πηγαίο νερό, και από δύο τυχαία σπίτια του οικισμού).

Στη συνέχεια έγινε προληπτική εκκένωση και επαναπλήρωση της δεξαμενής ύδρευσης καθώς και συντήρηση του συστήματος χλωρίωσης.

Τα δείγματα προωθήθηκαν στο εργαστήριο της ΔΕΥΑ Λάρισας για την διενέργεια των απαραίτητων αναλύσεων.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων παραδόθηκαν ανεπίσημα σήμερα (Παρασκευή 3-5-2019) και από τις αναλύσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία στις παραμέτρους που μετρήθηκαν τέτοια που να δικαιολογούν τα έντονα συμπτώματα που καταγράφτηκαν.

Σήμερα έγινε νέα δειγματοληψία από την υπηρεσία για επανέλεγχο των αποτελεσμάτων. Δειγματοληψία έγινε σήμερα επίσης και από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εκτενέστερο έλεγχο των μικροβιολογικών παραμέτρων, έτσι ώστε να βρεθεί η αιτία του φαινομένου και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων στην περίπτωση που ευθύνεται το νερό.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here