“Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου” – Συναυλία της Φιλαρμονικής με τον Βασίλη Λέκκα

709

Ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός με διαχρονικές συνθέσεις σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, είναι η συναυλία με τίτλο “Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», όπου θα συμπράξουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων με τον αξιόλογο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου για την απελευθέρωση της Λάρισας από τη Γερμανική Κατοχή (23 Οκτωβρίου 1944).
Συμμετέχουν επίσης, η Μαριάννα Ζάχου, ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας σε διδασκαλία Δημήτρη Καρβούνη.
Διευθύνει ο Γιώργος Μηνάς.
Προπώληση εισιτηρίων στο Ωδείο: Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 10.00 – 13.00.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, 8 ευρώ στην προπώληση.
Χορηγός: Κτήμα Μαρέτη (11ο χλμ Λάρισας – Νίκαιας).
Στις 2 Απριλίου του 1980, ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το ταξίδι από νότα σε νότα αρχίζει…
Με αυτό το ταξίδι στη μουσική συνάντησε και συναντήθηκε με όλο τον κόσμο.
Η ελληνική του μουσική δεν χρειάστηκε μετάφραση σε κανένα μέρος του πλανήτη.
«…Ήσουν μια χώρα που την έκανα πατρίδα μου…»
Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο μεταφέρει παντού, με λυρικό και επαναστατικό τρόπο μέσα από την εκρηκτική του ερμηνεία.
«Νεότερο Ζορμπά» τον αποκάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Πάντα όρθιος με στόχο τη μετάδοση για τον οικουμενικό ρόλο του λόγου και της ελληνικής μουσικής, όπως τον διδάχτηκε μέσα από τις κορυφαίες συνεργασίες του με συνθέτες και ποιητές που πλάθουν τη νεότερη μυθολογία του τόπου μας.
Όλα αυτά καθορίζουν τις επιλογές του, και από πολύ νωρίς στο ξεκίνημα της πορείας του ο Βασίλης Λέκκας σηματοδοτεί με την παρουσία του ένα καλλιτεχνικό κάδρο άλλου ήθους και ύφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here