«Ψυχραιμία με τον κοροναϊό…» συστήνει από την Κίνα Λαρισαίος (Βίντεο)

204

Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΑΟΥΤΣΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΤΑ «ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ»

Μήνυμα ψυχραιμίας και σωστής αντιμετώπισης της κατάστασης στέλνει ένας Λαρισαίος που ζει και εργάζεται στην Κίνα. Ο λόγος για τον Αποστόλη Ζαούτσο που ως μηχανολόγος – μηχανικός εργάζεται σε μια εταιρεία που κάνει ρομπότ δεινοσαύρων για θεματικά πάρκα μαζί με τον επίσης Λαρισαίο Βάιο Παναγιώτου.

Ζει περίπου 600 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη που εκδηλώθηκε ο ιός. Μιλάει στα «Ρεπορτάζ του Κάμπου» για όλα όσα ζει αυτές τις ημέρες αλλά και εξηγεί το λόγο που δεν θέλει να φύγει από την Κίνα.
«Σε όλη την Κίνα υπάρχει πανικός. Αν υπολογίσεις το γεγονός πως οι κινέζοι είναι πολύ υπάκουοι σα λαός αλλά και τα όσα αναφέρουν τα Social Media… φούσκωνει όλο αυτό. Έτσι είναι όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους» εξηγεί.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κοντινό πλάνο και υπαίθριες δραστηριότητες
Μάλιστα περιγράφει πως «τώρα που ήμουν έξω μου έκαναν μετρήσεις και συστάσεις να μη βγαίνω».
Αυτές τις ημέρες βγαίνει για έναν καφέ τα πρωινά αλλά όπως ο ίδιος πιστεύει «μάλλον θα μας το κόψουν κι αυτό».
*Φοβάσαι;
-Όχι δεν φοβάμαι. Το θεωρώ λίγο υπερβολικό όλο αυτό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται
***
Στην Κίνα αυτήν την περίοδο γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά «Αυτό σημαίνει πως όλα θα είναι κλειστά για μια εβδομάδα. Λόγω του ιού πήραν παράταση και θα είναι κλειστά άλλη μια εβδομάδα. Εδώ κοντά μας έχει ένα μάρκετ και εμπορικό οπότε προμηθευόμαστε πράγματα από εκεί».
Για το πώς κυκλοφορεί ο κόσμος λέει «Αν δεν έχεις μάσκα σε σταματούν οι αστυνομικοί, σου παίρνουν την διεύθυνσή σου και σε φωτογραφίζουν. Εγώ κυκλοφορώ με μάσκα.
*Τι σου λένε οι δικοί σου; Ανησυχούν;

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, παιδί και γυαλιά
-Είναι πρωτόγνωρο σίγουρα. Ναι, ανησυχούν. Όμως δεν είναι κάτι το τρομερό αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας. Να ξέρεις πως187 άτομα έχουν θεραπευτεί ήδη.
*Τα νοσοκομεία τους πάντως τα χτίζουν μέσα σε λίγες ημέρες
-Τα νοσοκομεία τους τα χτίζουν γρήγορα αλλά γενικά έτσι κινούνται. Δεν υπάρχει γραφειοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα. Ουσιαστικά η γη ανήκει στο τοπικό κράτος το οποίο αν αποφασίσει να χτιστεί κάτι ο εργολάβος έχει ελεύθερα τα χέρια του να το κάνει άμεσα.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΑΣ 

*Σκέφτεσαι να επιστρέψεις;
-Δεν σκέφτομαι να γυρίσω τώρα γιατί θα με βάλουν σε καραντίνα. Εντάξει δεν είναι Έμπολα. Εκτός πόλη από την οποία εκδηλώθηκε η επιδημία στις υπόλοιπες πόλεις είναι μικρά τα ποσοστά εκδήλωσης του ιού. Από τα 40 εκατομμύρια για παράδειγμα σε μια πόλη ο ιός εκδηλώθηκε σε μερικές δεκάδες ανθρώπων. Το έχουν περιορίσει άμεσα αλλά είναι δύσκολο γι αυτούς τους ανθρώπους.

***
Του ζητάμε να στείλει ένα μήνυμα σε όλη τη Λάρισα και λέει «Ψυχραιμία παιδιά. Οι κινέζοι είναι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους, ούτε για τροφή δεν βγαίνουν. Προφυλάξεις και υπομονή ωστόσο».

σ.σ. Η επικοινωνία έγινε μέσω Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, στις 9.00 π.μ. ώρα Ελλάδας.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: Ρεπορτάζ του Κάμπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here