Πρόσκαιρη κάθειρξη 15 ετών με έφεση για τον φόνο της Εριέττας Κοντούλη

252

Σε πρόσκαιρη κάθειρξη 15 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας έναν 67χρονο επιχειρηματία από την περιοχή Αλμυρού που έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της Εριέττας (Μαριέτας) Κοντούλη, που εξαφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού. Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο με αναστολή και μετά την έφεση που άσκησε, αφέθηκε ελεύθερος.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με πλειοψηφία του Δικαστηρίου (4-3), μειοψήφισαν τρεις ένορκοι, η εισαγγελέας έδρας πρότεινε ισόβια και τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε με πλειοψηφία 4-3 να τον καταδικάσει σε 15 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ κρίθηκε η άσκηση της έφεσης να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα (με πλειοψηφία 5 προς 2), δηλαδή να παραμείνει ελεύθερος μέχρι την απόφαση του Εφετείου.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, τόνισε ότι επρόκειτο για μια ανθρωποκτονία που έκανε ο κατηγορούμενος να σκοπό να της πάρει την περιουσία, ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και πρότεινε την ανώτερη ποινή (ισόβια) και να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση.
Ο 66χρονος επιχειρηματίας έχει ήδη καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, βάσει της οποίας φέρεται να έγιναν μεταβιβάσεις ακινήτων της αγνοούμενης και εναντίον της εν λόγω ποινής έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, με βούλευμά του παρέπεμψε ενώπιον του ακροατηρίου του ΜΟΔ Λάρισας, τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, «για να δικαστεί ως υπαίτιος του ότι στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάπολης Αλμυρού Μαγνησίας, σε μη επακριβώς προσδιορισθέν χρονικό σημείο, πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από αρχές Οκτωβρίου 2002 και εφεξής, ενεργώντας με πρόθεση και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε άλλον. Ειδικότερα, στον ανωτέρω τόπο και εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, ενεργώντας με άμεσο δόλο και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε την Ιωάννα-Μαρία-Εριέττα Κοντούλη και ακολούθως απέκρυψε επιμελώς το πτώμα της, σε άγνωστο σημείο, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψει την εγκληματική πράξη του».

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here